2. OKTOBER 2013 kl. 15:08
Durmisi: Bliver bedre for hver kamp

Han startede sæsonen som kant, men har på det seneste huseret på venstreback. Godt nok er der blevet ændret på positionen, men ikke på spilletiden. Riza Durmisi har således haft en plads i startopstillingen i samtlige 10 Superligakampe i denne sæson.

Den 19-årige hurtigløber suger al erfaring til sig. Det har givet en følelse af, at det hele tiden går fremad, og at det hårde arbejde betaler sig.

Mere stabil i defensiven

- Lige fra mit første minut på Superligaholdet har jeg haft en følelse af, at det er mega fedt at spille på dette niveau. Jeg fik nogle indhop allerede i sidste sæson og trænede med førsteholdet som U19-spiller, så selv om det er noget andet at være i startopstillingen, har jeg haft et fint indtryk af, hvad det kræver at præstere som Superligaspiller. Jeg er glad for at have fået så mange kampe fra start, og jeg kæmper for at betale Thomas (Frank, red.) tilbage for den tillid og dermed vise, at jeg har fortjent den, siger Riza Durmisi, som kender den nye Brøndby-cheftræner fra U-landsholdet.

- Man kan selvfølgelig sige, at vi er startet fra nul, da det er et nyt job og et nyt sted for Thomas, men jeg mener da, at det er en fordel for os begge, at vi har et kendskab til hinanden fra landsholdet. Det samme gælder de andre unge spillere, som skal igennem en udvikling. På den måde har det været let at falde ind på holdet, for jeg kender Thomas' tankegang, og han kender mine styrker og svagheder.

I sommerpausen skrev Riza Durmisi under på en treårig aftale og rykkede op i Superligatruppen. Et mærkbart spring fra U19-ligaen, men den unge Brøndby-spiller føler, at han har fået en god start på "seniorlivet".

- Jeg synes, at jeg er kommet godt i gang, og jeg kan mærke, at det bliver bedre for hver kamp. Det arbejde skal jeg bare fortsætte, så jeg hele tiden rykker mig, siger Riza Durmisi og tilføjer:

- Jeg er blevet mere stabil i den defensive del af spillet, og det har været et klart mål, da jeg føler, at jeg allerede har en del at byde på frem ad banen. Derfor har jeg haft fokus på at være mere påpasselig, blandt andet i forhold til at passe på det rum, der opstår bag en back - især hvis man også kommer med frem. Det er vigtigt, og jeg synes, at jeg har fået bedre styr på det.

Det er imidlertid ikke kun Riza Durmisi formkurve, der er opadgående. Det samme er antallet af point i tabellen. Især hjulpet på vej af ni point for de tre seneste opgør - 2-1 over OB, 3-1 over AGF og 3-2 over FC København.

- Vi har vundet tre i streg, men vi tror ikke, at vi er verdensmestre af den grund. Det har selvfølgelig givet lidt ekstra selvtillid, og det har har smittet af på spillet, synes jeg. Vi har formået at bruge det boost, som en sejr giver, på en positiv måde.

RD

Riza Durmisi i aktion i lørdagens 3-2-sejr over FC København. Foto: Arnason.dk.