8. AUGUST 2013 kl. 16:38
Kenneth Zohore til Brøndby IF

Brøndby IF har torsdag indgået en aftale med italienske ACF Fiorentina om at leje Kenneth Zohore frem til sommeren 2014. Lejeaftalen indeholder også en købsoption.

Den 19-årige angriber, som har scoret 19 mål i 42 U-landskampe for Danmark, begyndte træningen med sine nye holdkammerater allerede torsdag formiddag. Nedenfor kan du læse kommentarer til aftalen med Kenneth Zohore fra sportschef Per Rud og cheftræner Thomas Frank.

En stærk angriber

Sportschef Per Rud:

- Vi har søgt og fundet den spidsangriber, der kan være med til at løfte vores hold. Dermed har vi fået opfyldt endnu et af vores ønsker i dette transfervindue. Vi skal have sund konkurrence om pladserne i Brøndby IF, og vi er glade for, at vi har fået tilført en stærk angriber som Kenneth.

- Kenneth er meget sulten efter at komme i gang i Brøndby, og det er ene og alene Kenneths fortjeneste, at det her er gået i orden. Fiorentina har på intet tidspunkt ønsket at udleje eller sælge ham, men vi er glade for, at vi med vedholdenhed er lykkedes med opgaven.  

- Thomas Frank og Kenneth kender allerede hinanden godt fra U-landsholdene. Det er dog tydeligt, at Kenneth under opholdet i Italien er modnet menneskeligt, og han er blevet afklaret omkring, hvad det kræver at nå til tops også på et klubhold. Jeg er sikker på, at Thomas Frank sammen med Kenneth kan videreudvikle ham. Det handler om at få forløst det potentiale, han besidder, til glæde for Kenneth og Brøndby IF.

Cheftræner Thomas Frank:

- Jeg glæder mig over at have fået en dygtig spiller som Kenneth med nogle store og tydelige kompetencer ind i truppen i det næste års tid. Han kan bruges som spilstation, hvor han med sin store fysik er dygtig til at holde fast i bolden og interagere med sine holdkammerater. Dernæst har han en fart og et øje for dybdeløb, der kan true modstanderens bagrum, og så kan han score mål. Jeg betragter derfor Kenneth som en rigtig god tilføjelse til holdet, og han styrker i høj grad den interne konkurrence, som vi ønsker at have på alle pladser.

- Jeg kender Kenneth rigtig godt og ved, hvad han står for, så jeg ser meget frem til at arbejde sammen med ham igen. Jeg tror på, at vi i fællesskab kan udnytte Kenneths kompetencer og løfte hans spil, hvilket også bliver til stor gavn for Brøndby IF.

KZ

19-årige Kenneth Zohore skal spille i den gule trøje i den indeværende sæson. Kenneth Zohore har været i Fiorentina siden begyndelsen af 2012. Forinden spillede han i FC København og fik debut som Superligaens yngste nogensinde allerede i en alder af blot 16 år 35 dage. Den rekord holder han stadig (http://www.superstats.dk/spillere/alder-alltime).