17. JULI 2013 kl. 10:04
Almebäck: Brøndby-projektet lyder virkelig spændende

Den svenske forsvarsspiller Michael Almebäck skrev her til formiddag under på en treårig kontrakt med Brøndby IF.

Den 25-årige midterforsvarer har spillet to sæsoner i den belgiske Jupiler Pro League for Club Brügge, men ser nu frem til at give sig 100 procent i Brøndby-trøjen.

Tager hellere end gerne ansvar

- Jeg har kun hørt godt om Brøndby IF og de fantastiske fans. Der er tale om en dansk storklub, som plejede at ligge i topppen og nu er i gang med at bygge noget nyt op. Både klubben og det nye projekt har fået flotte ord med på vejen fra danskerne i Brügge (Jim Larsen og Jesper Jørgensen, red.), og jeg tænkte, at det kunne være fedt at være med til at opbygge noget nyt fra grunden. Der var nogle andre muligheder for mig - også anden dansk interesse - men Brøndby-projektet lyder virkelig spændende i mine ører, fortæller Michael Almebäck, der beskriver sig selv som spiller med følgende ord:

- Jeg giver mig altid 100 procent, uanset hvad der står på måltavlen. Jeg kæmper for holdet og alle mine medspillere. Det er vigtigt, at vi fungerer som en enhed, der altid står sammen, og det er den indgangsvinkel, jeg har til tingene. Derudover er jeg en såkaldt fysisk spiller, som kan lide at tackle igennem, og jeg har fart i benene. Det er helt klart nogle af mine styrker.

Selv om Michael Almebäck kun er 25 år gammel, har han høstet erfaring fra både den bedste belgiske række og Europa League. Den erfaring bruger han gerne til at tage ansvar i rollen som en holdkammerat, de unge kan læne sig op ad.

- Jeg vil hellere end gerne tage ansvar og være et forbillede for de unge spillere i truppen. Nu er jeg ikke så gammel endda, men jeg har alligevel oplevet en del i Belgien og i Europa League. Jeg vil i hvert fald forsøge at bidrage med nogle af de ting, som jeg har lært indtil videre, slutter den nyslåede Brøndby-forsvarer.

MA

Michael Almebäck med sin nye hjemmebanetrøje, der har 2-tallet på ryggen.