6. JUNI 2013 kl. 10:45
Etårig kontrakt til Maikon Orellana

Torsdag formiddag skrev 19-årige Maikon Orellana under på en kontrakt med Brøndby IF, som giver parterne papir på hinanden frem til sommeren 2014.

Den rapfodede offensivspiller har tilbragt foråret i Brøndby IF på en kort aftale, der gav både klub og spiller mulighed for at se hinanden lidt an. Nu er samarbejdet blevet forlænget med et år, og Maikon Orellana vil derfor blive tilknyttet Superligatruppen som A-talent ligesom Patrick da Silva, Frederik Holst, Kristian Andersen og Lebogang Phiri.

Tydeligt potentiale, men stadig meget at lære

Sportschef Ole Bjur udtaler følgende om aftalen med Maikon Orellana, som senere på ugen vil støde til El Salvadors U20-landshold forud for VM-slutrunden i Tyrkiet:

- Maikon har desværre fået nogle afbræk i sit ophold her i klubben på grund af skader, men i slutningen af foråret fik vi mulighed for at se ham i et forholdsvis kontinuerligt forløb. Her begyndte han at vise det potentiale og de kvaliteter, han besidder.

- Derfor er vi blevet enige om at indgå en etårig aftale, hvor Maikon kan få ro til at komme op i fulde omdrejninger og forhåbentlig bygge videre på de takter, vi allerede har set fra ham. Han er en ung spiller med et tydeligt potentiale, men som stadig har meget at lære, og nu har han så mulighed for at udvikle sig stille og roligt på højeste niveau her i klubben ved at træde ind i gruppen af A-talenter i Superligatruppen. Vi glæder os i hvert fald til samarbejdet og til at følge Maikons videre udvikling.

Maikon Orellana siger selv om kontraktforlængelsen:

- Jeg elsker fansene, jeg elsker holdet, og alle har været så venlige og hjælpsomme. Jeg har haft det fantastisk her i Brøndby IF, og jeg er glad for, at jeg skal fortsætte.

- Min drøm er at opleve, hvordan det er at score foran Sydsiden. Jeg har set og mærket opbakningen mange gange som tilskuer på Brøndby Stadion, men på et eller andet tidspunkt vil jeg gerne opleve, at det er mig, der får dem til at juble.

- Jeg ved imidlertid godt, at jeg er både ny og ung, og jeg går ind til opgaven med ydmyghed. Jeg håber, at jeg får chancen på et tidspunkt, og så vil jeg være klar til at gribe den. Sådan er jeg bare. Jeg sætter alt ind på at udnytte de muligheder, jeg får. I første omgang skal jeg lige i gang i Superligatruppen og udvikle mig yderligere, men jeg vil kæmpe for, at det er nok til at få chancen en dag.

MO

Maikon Orellana, som her har taget opstilling foran Sydsiden, underskrev torsdag formiddag en etårig aftale med Brøndby IF. Foto: Flemming Alø / Brøndby IF.