Turbo: Vigtigt at holde hovedet koldt

16.05.2013 09:03

Om 10 timer er Brøndby IF i gang med næstsidste opgave i denne sæson - hjemmekampen mod FC Nordsjælland i Superligaens 32. spillerunde.

brondby.com har taget en snak med assitenttræner Bent Christensen Arensøe om det vigtige opgør på Brøndby Stadion, hvor der er gratis adgang iklædt gul trøje (læs mere om gult stadion her).

Skal være omstillingsparate

- Det bliver en intens affære, og det er altså vigtigt, at vi holder hovedet koldt. At vi har både overblik og overskud. Det vil sige, at vi skal håndtere at være aggressive i presspillet og samtidig være rolige på kuglen, når vi erobrer den. Det nytter ikke noget, at vi går for hurtigt i gennembrudsspil og eventuelt mister bolden, for så skal vi til at jagte igen. Vi skal turde at spille mod FC Nordsjælland og dermed skabe nogle faser, hvor vi kører bolden rundt, for vi kommer til at investere meget i erobringsspillet, når de er så gode til at flytte den. Vi skal selvfølgelig også sende folk i dybden, når den rette mulighed viser sig, men det er også vigtigt, at vi formår at holde fast i spillet.

- Vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt, for at hente de nødvendige point. Kan vi spille, så gør vi det. Kan vi ikke, må vi bruge andre midler. Vi skal være omstillingsparate. Det vil sige, at vi skal være klar til at ændre plan undervejs og skifte mellem de forskellige redskaber.

- En fodboldkamp går igennem adskillige faser. Derfor skal vi være dygtige til at afkode, hvilken fase vi er i, og agere derefter. Er vi under pres, skal vi reagere på det ved at investere maksimalt i at forsvare målet, men der kommer også faser, hvor vi kan lægge tryk på. Her er det nogle andre mekanismer, vi skal have gang i. Disse beslutninger er alfa og omega. Du kan have nok så mange redskaber i værktøjskassen, men det er ligegyldigt, hvis du ikke bruger dem på de rette tidspunkter.

BCA

Assistenttræner Bent Christensen Arensøe dirigerer på sidelinjen. Foto: Arnason.dk.