Gehrt: Skal gå efter en sejr i Aalborg

11.05.2013 09:00

Sidste gang Brøndby IF og AaB tørnede sammen i Aalborg, bragte Mathias Gehrt de blågule i front kort efter pausen. De rødhvid-stribede nordjyder endte alligevel med at hive en 2-1-sejr hjem.

Den 20-årige offensivspiller er imidlertid opsat på, at der skal point med hjem fra Aalborg på søndag. Allerhelst tre af slagsen.

Mathias, du gjorde det til 1-0 mod AaB i juli, hvor vi endte med at tabe 2-1. Det samme skete i sidste sæson, hvor vi tabte 2-1 til Silkeborg. Er der grund til at være nervøs, hvis du scorer kampens første mål i morgen?

- Det tror jeg bestemt ikke. Så tager vi sejren. Det er ved at være på tide, at vi vinder, hvis jeg scorer til 1-0, lyder det med et lille grin.

Quincy Antipas er i karantæne, men det samme er to centrale AaB-spillere i form af Kenneth Emil Petersen og Thomas Augustinussen. Hvor meget kommer det til at betyde?

- Vi er kede af, at vi skal undvære Quincy, for han har evnen til at skabe de øjeblikke, der afgør kampene. Det så vi eksempelvis, da han blev matchvinder mod OB forrige weekend. Omvendt så er det en fordel for os, at AaB må undvære de to (Kenneth Emil Petersen og Thomas Augustinussen, red.). Det er dygtige spillere og centrale figurer, så det kan vi forhåbentlig udnytte.

Hvilke aspekter af jeres eget spil har I haft fokus på i løbet af ugen?

- Vi skal blive stadig blive bedre til at holde fast i bolden - indimellem træde på den og spille den rundt. Vi må ikke stresse, selv om der er pres på, men i stedet spille den simple aflevering og forsøge at komme ud af presset på den måde.

- Det kræver noget bevægelse, og vi skal også være dygtigere til at vende spillet fra den ene side til den anden. Det er blevet lidt nemmere, nu hvor banernes stand har fået et nøk op, så det vil vi gerne have som supplement til det direkte spil. På den måde kan vi skabe variation.

Det har vist sig at være svært at få point med fra Aalborg de seneste par gange. Hvor meget tør man forvente af søndagens kamp?

- Vi har virkelig brug for point, så vi skal selvfølgelig gå efter en sejr. Holdet har set godt ud på det seneste, så jeg tror på, at vi kan tage alle tre point. Det bliver langt fra nemt, men der har været fremskridt at spore. Hvis vi kan få et point mod FCK, kan vi også tage et point eller tre mod AaB. Det kræver fuld koncentration, og det ved vi godt alle sammen. Troen er på plads, og i morgen må vi så vise, at vi også kan levere.

Læs også: 'Bjur: De unge har gjort det rigtig flot'

Læs også: 'Auri: Vi er langt fra i mål endnu'

MG

Mathias Gehrt i kamp om bolden, da de to mandskaber sidst tørnede sammen i Aalborg. Foto: Arnason.dk.