29. APRIL 2013 kl. 12:15
Phiri om debut: En stor ting for mig

Søndagens kamp i Odense bød ikke kun på en 2-1 til Brøndby IF og den yngste start-11'er i klubbens Superligahistorie (gennemsnitsalder på 23 år og 66 dage).

Det blev ligeledes opgøret, hvor den 18-årige sydafrikaner Lebogang Phiri fik officiel debut for Brøndby IF. Dermed fulgte han i fodsporene på U19-holdkammerater Kristian Andersen, Riza Durmisi og Patrick da Silva, som alle har fået debut på Superligamandskabet i denne sæson.

Inden dagens træning fangede brondby.com den talentfulde midtbanespiller til en snak om den første optræden i Brøndby-trøjen.

Fokuserede på at give en topstart-performance

- Tempoet var højt. Højere end jeg forventede. Fysisk var det også en del hårdere, end jeg har været vant til, men jeg kæmpede, og man bliver bare nødt til at klø på. Jeg tvang mig selv til at glemme alt om min unge alder og min fysiske størrelse, så jeg i stedet kunne fokusere på at forsøge at give holdet en topstar-performance, siger Lebogang Phiri, som blev skiftet ud syv minutter før tid.

Forinden havde den unge sydafrikaner gjort tegn til trænerteamet om, at tanken var kørt tom.

- Jeg var meget træt, og kramperne begyndte at ramme mig. Derfor skulle jeg bare ud, så vi kunne få friske kræfter på banen i de vigtige slutminutter, fortæller 'Lebo'.

Allerede i dagene op til kampen fik han de første indikationer af, at han stod på tærsklen til sin officielle debut.

- Jeg var på det "rigtige" hold under de taktiske øvelser både fredag og lørdag, så jeg havde fået en lille fornemmelse af, at jeg kunne spille mig ind i startopstillingen. Alligevel gav det lidt af en chokeffekt i min krop, da jeg fik det endeligt bekræftet. Det var en stor thing for mig, men meldingen gjorde mig faktisk ikke nervøs. Til gengæld skræmte det mig lidt, at jeg kunne tage det så roligt, siger 'Lebo' med et lille grin.

- Nervøsiteten kom først ved selve kampen, men jeg forsøgte at ryste det af mig. Alt i alt synes jeg, at jeg fik en fin debut. Jeg kan præstere bedre end i går, men det var min første kamp på dette niveau, så når man tager det med i betragtningen, er jeg tilfreds. Det vigtigste var, at vi sejrede. Vi kom efter en sejr, og det fik vi.

LP

Lebogang Phiri fik debut for Brøndby IF i 2-1-udesejren over OB. Foto: Arnason.dk.