13. FEBRUAR 2013 kl. 23:24
Taktik i Tyrkiet

Brøndby IF's spillere og sportslige stab, der i øjeblikket er på træningslejr i Antalya, Tyrkiet, 3568 kilometer sydøst for Brøndby Stadion, rundede onsdagen af med Real Madrid - Manchester United på storskærm.

Forud for aftenens afslappende begivenhed har truppen tirsdag og onsdag været igennem tre hårde træningspas samt et yderligere træningspas onsdag eftermiddag, hvor der udelukkende var fokus på spillets taktiske aspekter. Temperaturen, der om dagen er mellem 14 og 17 grader lokalt, gør det nemlig muligt for trænere og spillere at træne taktisk på mere grundig vis end i kuldegraderne i Danmark.

Perfekte faciliteter

Omdrejningspunktet for den taktiske træning onsdag eftermiddag var primært holdets defensive organisation og de forskellige preslinjer, der kan tages i brug i løbet af en kamp. Aftenbønnen fra den nærmeste moske, der gjaldede ud over landskabet fra kæmpe højtalere, udgjorde en kuriøs gang underlægningsmusik undervejs.

Efter en grundig omgang taktisk træning på stor bane 11 mod 11 fik spillerne mulighed for en lille halv times individuel træning. Her blev der lavet meget forskelligt. Målmændene trænede blandt andet udspark, mens Thygesen og Albrechtsen samt Oke Akpoveta og prøvespiller Stanley Aborah primært lavede lange skift. Simon Makienok, Jan Kristiansen og Daniel Stenderup gav den gas på sidelinjen med forskellige kropsøvelser. Alle spillere deltog i onsdagens træning undtaget Daniel Norouzi, der har været syg og derfor blev hjemme på hotellet.

Træningsbanerne, der kun ligger tre minutters kørsel fra hotellet, får fin ros med fra både spillere og trænere, og generelt er der tilfredshed med faciliteterne:

- Det er rigtig fine faciliteter, både hvad angår hotel og træningsbaner. Det kan vi bestemt ikke klage over, lyder det fra cheftræner Auri Skarbalius.

- Indtil videre har vi også været heldige med vejret, da det har været sol og omkring 15 grader. Så det er perfekt og giver os blandt andet mulighed for at træne taktisk i længere tid af gangen, som vi gjorde i dag (onsdag eftermiddag, red.). I morgen har vi kun én træning, og så skal vi spille den første af to træningskampe på fredag, slutter Auri.

Nedenfor kan du se lidt billeder fra onsdagens taktiske træning.

ASK

Auri Skarbalius dirigere livligt under hele onsdagens taktiske træning. Spillerne på billedet er fra venstre: Jan K, Oke Akpoveta, Rommedahl, Kristian Andersen, Franck Semou og Andrew hjulsager med ryggen til.

ASK

De forskellige preslinjer og den defensive organisation generelt var under kærlig behandling, her hvor Auri instruerer og Goodson klør sig lidt i skægget.

DD

Dario Dumic med korte rør. Dagstemperaturerne er som nævnt ganske behagelige, mens det bliver temmelig koldt, så snart solen er gået ned bag bjergene.

DD DS

Makkerparret i det centrale forsvar på det ene af dagens to hold.

JFJ

John Faxe Jensen med en fiks kropsfinte - eller er det høje knæløftninger for at få varmen? Det lader vi stå hen i det uvisse.

FH

Frederik Holst indtog højrebacken på det ene hold.

Trænere

Den øvrige sportslige stab diskuterer træningen. Fra venstre er det: Målmandstræner Jan Hoffmann, sportschef Ole Bjur, klublæge Eilif Larsen, fysioterapeut Peter Schmidt og fysisk træner Ahron Thode (siddende).

PDS

Patrick Da Silva, der i løbet af efteråret og i den tidlige opstart har vist lovende takter, foreviget foran en tyrkisk palme.

CL

Efter aftensmad og intern konkurrence spillerne imellem (der kommer en separat artikel om dette i morgen torsdag) blev der set Champions League på storskærm, hvorefter det var godnat.