Antipas: Masser af talent på vej op

21.01.2013 14:37

Quincy Antipas stod bag de to første scoringer i lørdagens 4-1-sejr over Fremad Amager fra 2. division Øst.

Efter en fridag er han og holdkammeraterne tilbage i omklædningsrummet på Brøndby Stadion. Størstedelen af de blågule spillere har til formiddag været ude på kunstgræsset på bane 9, mens andre har styrketrænet indenfor.

Den 28-årige angriber er en af de spillere, der er opmærksom på belastningen ved dagens træning, da han måtte udgå efter en halv time mod Fremad Amager.

- Man skal være påpasselig her i begyndelsen...

Quincy Antipas når ikke længere, før Brent McGrath bryder ind.

- Skal jeg fortælle, hvorfor han gik ud? Han scorede to mål og mente derfor, at han havde gjort sit job. Det var jo koldt, siger den australske angrebskollega med et grin.

- Sådan ville jeg aldrig gøre, forsikrer Antipas.

- Musklerne bliver belastet på en anden måde, når man spiller på kunstgræs, og der er ingen grund til at tage chancer. Jeg fik et slag og kunne mærke noget ømhed, så vi ville ikke risikere noget. Den fysiske stab er meget opmærksom på doseringen af træningen og den belastning, der rammer vores krop i opstartsforløbet, tilføjer den dobbelte målscorer.

De unge gjorde god figur

Da han forlod kunstgræsset, kom U19-angriberen Daniel Holm på banen til sin uofficielle debut for Brøndby IF's Superligahold. Quincy Antipas glæder sig derfor ikke kun over sejren, men også over de mange talenter, der kom i spil.

- Det var første kamp, så frem for alt handlede det om at komme i gang og få bygget kampfornemmelsen op igen - men det var dejligt at vinde. Samtidig var det positivt at se de unge gutter gøre en god figur. Der er masser af talent på vej op.

Hvor meget siger det om din nuværende form, at du kan lave to mål på mindre end 20 minutter?

- Jeg synes, at man skal passe på med at lægge alt for meget i det. Vi mødte et hold, som spiller to rækker under os, og selvom alt kan ske i en tidlig træningskamp med mange udskiftninger undervejs, så skal man ikke tro, at man kan gå på vandet på grund af to mål.

- Ved 2-0-målet fik jeg en god stikning fra Romme (Dennis Rommedahl, red.), og den første scoring var afslutningen på et godt samarbejde mellem Romme og Randrup. Det viser, at der var flere gode takter på holdet, og jeg var kun i stand til at score to gange, fordi de andre hjalp mig til det.

Næste træningskamp er på lørdag den 26. januar, hvor Auri Skarbalius & co. skal på besøg hos FC Energie Cottbus fra den tyske 2. Bundesliga.

QA

Quincy Antipas, der scorede to mål mod Fremad Amager, roser de unge for at gøre god figur. Foto: Arnason.dk