14. JANUAR 2013 kl. 12:01
U19 fik bronze med hjem fra Linkenheim

For en uge siden vendte Brøndby IF's U19-mandskab hjem med vinderpokalen fra en indendørsturnering i Tyskland.

Nu har talenterne endnu en gang været en tur syd for grænsen, og resultatet blev en ny podieplads til samlingen. Efter et semifinalenederlag i straffesparkskonkurrence til 1. FC Kaiserslautern rejste de blågule sig og sikrede en sejr i bronzekampen.

Flotte sejre og imponerende fanstøtte

Turneringen begyndte på flotteste vis for U19-mandskabet. Lørdag bød således på fem sejre ud af fem mulige og en samlet målscore på 12-4. Her var blandt andet Andrew Hjulsager i scoringshumør med fire fuldtræffere. De fem hold, der blev besejret, var FC Augsburg, Red Bull Salzburg, FC Thun, SV Sandhausen og 1. FC Kaiserslautern.

Søndag blev åbnet med et 2-3-nederlag til Karlsruher SC og et 2-2-opgør mod Hoffenheim. Herefter sikrede overbevisende sejre over det lokale Linkenheim-hold (12-0) og kroatiske Inter Zapresic (5-1) de blågule en plads i semifinalen, hvor et nyt opgør mod Kaiserslautern ventede.

Semifinalen blev en tæt og intens affære, som måtte ud i straffesparkskonkurrence for at blive afgjort. 1-1 stod der på tavlen efter ordinær tid, og da to af de blågule straffeforsøg blev brændt, endte det med en samlet sejr på 5-4 til Kaiserslautern.

Holdet rejste sig efterfølgende med en sejr i bronzekampen mod Augsburg, hvor Torbjørn Billeskov, Kristian Andersen og Daniel Holm havde mål i skoene.

Tredjepladsen var imidlertid ikke den eneste pris, der blev hevet med hjem. Brøndby IF's Patrick da Silva blev således kåret til turneringens bedste spiller.

Undervejs fik U19-spillerne imponerende opbakning fra den store gruppe Brøndby-fans, som havde arrangeret en bustur til Linkenheim. Du kan se en lille stemningsvideo via Facebook ved at klikke her.

U19

Spillerne står klar ved banden til indendørsturneringen i Linkenheim. (Foto: www.facebook.com/Brondbyu19)

BIF-fans

Opbakningen til Brøndby-talenterne var stor. (Foto: www.facebook.com/Brondbyu19)