17. DECEMBER 2012 kl. 11:54
U15-status: Guld, skader og en masse slid

Efteråret blev en succes for Brøndby IF?s U15-mandskab. De blågule talenter sikrede således guldmedaljer i Elite Øst-turneringen, som bliver afgjort hvert halve år.

Stillingen i toppen af U15-rækken var tæt. Brøndby IF sluttede på 34 point, mens BK Frem og FC København samlede henholdsvis tre og fire point færre i løbet af de 13 spillerunder.

Undervejs blev det til sejre over sølvvinderne fra BK Frem og andre tophold som Farum BK og Lyngby BK, mens U15-Derbyet mod FC København endte uafgjort 2-2 i første runde. Efterårets eneste nederlag kom i næstsidste runde, hvor Slagelse B&I tog alle tre point med en hjemmesejr på 2-1.

Glæde, men langt fra i mål

U15-cheftræner Søren Weber Juul fortæller her om U15-mandskabets efterår:

- Vi glæder os meget over guldmedaljerne og videre avancement i pokalturneringen, men vi er dog langt fra i mål. Forude venter en række udfordringer og naturligvis en masse slid.

- Vi har arbejdet meget med træningskulturen i løbet af efteråret, og drengene er i højere grad begyndt at tage ejerskab over egen indsats til træning. De skal komme for at træne - ikke for at blive trænet. De har nået en alder, hvor de kan blive bevidstgjort om en række ting, og vi har især haft fokus på det med selv at tage ansvar for udviklingen.

- En af efterårets store udfordringer har været en forholdsvis stor skadesfrekvens. En del af skaderne har været vækstrelaterede eller bare uheldige, men der er alligevel fokus på, at denne del af arbejdet skal optimeres. Spillerne har allerede været igennem en screening, og sundhedssektoren vil hen over juleferien udarbejde individuelle planer, så der kan blive arbejdet endnu mere målrettet med den fysiske del.

- For at presse spillerne har vi trænet lidt med U19-holdet, som fik til opgave at stå for noget af træningen og fungere som rollemodeller. Der har været træningsøvelser og -kampe, både hvor holdene har været mixet, og hvor det har været U15 mod U19. De unge blev markant udfordret på det fysiske, men de gik til opgaven med krum hals og leverede rigtig fint. I løbet af det næste halve år vil flere af U15-spillerne forhåbentlig begynde at snuse til U17-holdet, så vi kan gøre dem klar til at tage næste skridt.

U15

U15-talenterne kunne fejre guldmedaljerne i Elite Øst-turneringen.