13. DECEMBER 2012 kl. 10:00
Hjælp Makienok og giv vold mod kvinder det røde kort

Hvert år bliver cirka 26.000 kvinder udsat for vold fra deres mand eller kæreste, viser en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed.

Problemet er særligt stort blandt de unge. Omkring 10.000 piger bliver hvert år udsat for fysisk vold, og forskningen peger på, at mindst to piger i hver skoleklasse vil blive udsat for kærestevold, mens de er unge.

Simon Makienok og Brøndby IF bakker derfor op om kampagnen "Giv vold mod kvinder det røde kort".

- Jeg håber, at kampagnen kan være med til at få unge mænd til at forholde sig til kærestevold. Det er afgørende, at vi som rollemodeller sender et klart signal. Vold har store personlige konsekvenser og kan mærke en person for livet. Det er bare ikke okay, siger Brøndby-angriberen.

Giv det røde kort og vind billetter til landskampe

Simon Makienok vil dyste med håndboldspiller Rasmus Lauge om, hvem der kan samle flest fans mod kærestevold på facebook.com/rodtkort.

Her kan fans også deltage i en konkurrence om at vinde billetter til fodbold- og håndboldlandskampe. Dysten afsluttes med en stor opvisningskamp i København fredag den 8. marts 2013, hvor overskuddet går til landets kvindekrisecentre - se mere i kampagnevideoen her.

Du kan støtte Simon Makienoks hold ved at trykke "synes godt om" via dette link.

Kærestevoldskampagnen er et samarbejde mellem Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Landsorganisation af kvindekrisecentre (LOKK), Dansk Boldspil-Union (DBU) og en række fodbold- og håndboldklubber.

SMC

Simon Makienok giver vold mod kvinder det røde kort.

RLSMC

Rasmus Lauge og Simon Makienok står i spidsen for de to hold til opvisningskampen i både håndbold og fodbold fredag den 8. marts 2013 i København.