Auri: Nu er vi ovenpå til søndagens kamp

07.11.2012 21:40

Med en 3-0-sejr over Silkeborg IF avancerede Auri Skarbalius' tropper til næste runde af DBU Pokalen, hvor der venter et Derby mod FC København.

De blågule dominerede kampen og skabte store chancer, inden Quincy Antipas, Mathias Gehrt og Brent McGrath fik netmaskerne til at blafre.

Cheftræneren glæder sig imidlertid ikke kun over de offensive takter. Han roser ligeledes den defensive organisation.

Gejst, optimisme og tro på tingene

- Det var en vigtig sejr for os mentalt. Hvis vi havde tabt igen i dag, ville det være svært at hive spillerne op og banke troen ind i dem på ny. Nu er vi ovenpå til søndagens kamp. Det var derfor, vi prioriterede pokalen så højt. Selvfølgelig ville vi gerne gå videre, men det var også vigtigt, at vi fik et skud energi med en sejr inden den vigtige kamp på søndag. Vi stillede op med de 11 spillere, som ifølge vores overbevisning kunne vinde denne her kamp.

- Jeg synes, at holdet fungerede rigtig godt defensivt. Der var god organisation, og de taktiske aftaler blev overholdt. Når det fungerer, og vi ikke giver chancerne væk, så får vi langsomt ro på tingene. Vi skabte en del chancer - blandt andet fordi vi lykkedes med de taktiske overvejelser, vi havde gjort os - og det var dejligt at opleve som træner. Det skal spillerne have ros for.

- Det vigtigste parameter er det mentale. At man tror på det, og at man viser, at man vil mere end modstanderen. Det er fantastisk, at vi kan komme med den gejst, optimisme og tro på tingene, når man tænker på al den modgang, vi har haft. Dernæst virkede vi meget afklarede i de forskellige situationer. Der var ikke så meget stress.

- Forskellen på i dag og mange af de andre kampe er, at vi bliver ved med at spille, og at vi samtidig holder den defensive organisation. Det giver et fundament og en tro på, at vi nok skal score, hvis bare vi fortsætter. Forsvaret og midtbanen arbejdede stenhårdt, og da vi endelig scorede, blev vi ikke nervøse. Vi holdt fast i energien og forsøgte at score til 2-0, og det var dejligt at se. På søndag bliver det en anderledes kamp, så vi sejrer kun igen, hvis vi fortsætter med at arbejde stenhårdt begge veje og har koncentration opgøret igennem. Silkeborg har meldt ud, at søndagens kamp er vigtigere for dem, så vi skal være virkelig skarpe.

AS

Cheftræner Auri Skarbalius uddelte ros til både offensiven og defensiven efter 3-0-sejren over Silkeborg IF. Foto: Arnason.dk.