Tørnes: Glæder mig til at høre fansene

19.10.2012 14:15

Søndag den 21. oktober er lig med Derby mod FC København, og Brøndby-afsnittet bliver fyldt til sidste plads.

brondby.com tog en snak med keeper Michael Tørnes om udsigten til den store blågule opbakning i Parken. 

Brøndby-afsnittet til søndagens Derby er udsolgt. Hvordan har det gjort indtryk på jer spillere?

- Det er fedt. Det viser bare, at de støtter os i medgang og modgang. Det er også den indgangsvinkel til opbakning, som Brøndby-fansene står for. De er her, til de dør.

Hvordan modtog du nyheden om, at der er udsolgt til afsnittet?

- Jeg var lidt i chok - på den positive måde. Det er fantastisk, at de støtter os sådan. Jeg glæder mig til at høre, hvilket tryk fansene kan lægge på Parken.

Hvor stor betydning har opbakningen egentlig, når bolden først ruller, og koncentrationen omkring selve spillet er i gang?

- Det har kæmpe betydning, at det ikke kun er FCK-fans, der sætter dagsordenen for stemningen. Det giver os et boost. Det er den 12. mand, vi kan tage med - ikke kun i Parken, men på samtlige stadioner vi kommer forbi. Det er fantastisk, at vi kan have så mange fans i ryggen til udekampene.

Kan man sætte ord på, hvad den opbakning gør ved jer som spillere?

- Det rykker meget i én. Eksempelvis hvis kampens udvikling har gjort, at man er lidt nede. Når man så hører fansenes opbakning, hiver det nogle ekstra procenter frem, som gør, at man kan give den en ekstra skalle. Folk har taget turen for at støtte os, og vi vil selvfølgelig gerne bidrage til, at det også bliver en god tur hjem.

Sidste gang endte Derbyet mod FC København 1-1. Hvad skal der til for at få point med fra Parken igen?

- Det afgørende bliver, at vi ikke laver fejl, og at vi samtidig scorer på de - måske blot få - chancer, vi får. Så kan vi godt få point, men det bliver en meget svær kamp. Det kræver fuld koncentration og effektivitet i begge ender af banen. Vi har før vist, at vi kan være med, og vi kan gøre det igen.

MT

Michael Tørnes i luften mod AaB forrige weekend. På søndag gælder det opgøret mod FC København i Parken. Foto: Arnason.dk.