Randrup: Vigtigt at huske glæden ved spillet

10.10.2012 14:50

Superligaen ligger stille i den kommende weekend på grund af landskampe, men der er stadig liv på træningsbanerne og i styrkelokalet.

brondby.com fangede Anders Randrup til en snak om de fodboldmæssige glæder i en resultatmæssig dårlig periode.

Der er en pause i kampkalenderen i øjeblikket. Hvilken aktion kan så bringe mest glæde frem hos dig på træningsbanen?

- Det er altid en tilfredsstillelse i sig selv at træne med drengene, men hvis jeg skal anskue det fra en social og humørmæssig vinkel, så må det være at lave tunnel på Dennis Rommedahl. Primært fordi han brokker sig. Nu er han med landsholdet, så det bliver desværre ikke i denne uge.

- Det er ikke nemmere at lave en tunnel på Romme end så mange andre, men hans reaktion giver en ekstra glæde. Han påstår altid, at der ikke var tunnel eller kommer med andre forklaringer. Sidste gang mente han for eksempel ikke, at jeg gjorde det med vilje, og jeg kan godt lide at høre ham grave de der udsagn frem hver gang. Det gør heller ikke fornøjelsen mindre, at han skal betale 20 kroner til bødekassen.

Hvor meget overskud har I til disse små glæder i hverdagen, når resultaterne ikke går holdets vej?

- Det er meget vigtigt at huske, at man optimerer sine muligheder for at spille godt, når man har det sjovt - også til træning. Glæden ved spillet og det sociale skal også være med, hvis man skal præstere. Ellers bliver det hele for krampagtigt. Vi elsker jo vores arbejde. Det kræver en masse professionalisme at spille på dette niveau, men man må ikke kvæle glæden ved spillet. Man kan sagtens arbejde seriøst med tingene uden at fjerne de sjove ting i hverdagen. Der skal være humør og sammenhold i truppen. Det er en vigtig balance, som vi er opmærksomme på.

I hvor høj grad snakker I om temaet med at fastholde glæden i en resultatmæssig svær periode som i øjeblikket?

- Det gør vi en del ud af. Både i spillertruppen og med trænerteamet. Vi husker hinanden på, hvornår vi har de bedste forudsætninger, og det har vi, når glæden er med os. Vi kan komme i modgang, men vi må ikke miste glæden ved spillet.

AR

Anders Randrup og resten af Brøndby-truppen har fokus på fodboldglædens betydning i hverdagen. Foto: Arnason.dk.