12. SEPTEMBER 2012 kl. 12:00
Ingen fanrestriktioner til næste Derby

F.C. København og Brøndby IF har efter en tæt dialog med klubbernes egne fans og politiet besluttet, at det næste lokalopgør den 21. oktober kl. 19:00 i PARKEN bliver uden de restriktioner, som der har været i forbindelse med de seneste opgør mellem de to rivaler.

Det betyder, at der igen vil være mulighed for at skabe og opleve den atmosfære, som har gjort lokalopgørene mellem de to klubber til det flotteste og mest stemningsfyldte indslag, dansk klubfodbold har at byde på.

Derbystemningen tilbage

Administrerende direktør i F.C. København Anders Hørsholt udtaler:

- Politiet er enige med os i, at tiden er inde til, at vi igen giver begge klubbers tilhængere chancen for, at støtte deres hold fra tribunerne under lokalopgørene. Og en stor del af æren for, at de nu igen får den mulighed, skal gå til fanklubbernes store indsats. De har vist både os og myndighederne, at de kan og vil fortsætte med at tage del i det fælles ansvar, som vi alle har, for at fodboldkampe kan afvikles med god stemning og uden at de få kan ødelægge det for de mange, som vil begge klubber og dansk fodbold det bedste.

- Alle parter har vist stor vilje til at tage et ansvar for, at vi nu igen kan byde vores gæster fra Brøndby velkommen i PARKEN.

Tommy Håkansson, konstitueret administrerende direktør i Brøndby IF, supplerer:

- Det er vigtigt for Brøndby IF at skabe og fasholde en konstruktiv dialog med både fans, myndigheder og andre Superligaklubber. Alle parter har vist stor vilje til at tage ansvar og få skabt de bedste og mest stemningsfyldte rammer til det kommende Derby, og det er sådan, vi ønsker, at det skal være fremover.

- Vi er glade for, at det via positiv dialog er lykkedes at få normaliseret forholdene omkring opgøret og på den måde sikre, at fansene får mulighed for at yde den sædvanlige store opbakning fra tribunerne. Det er vigtigt at fremelske den positive fankultur i dansk fodbold og skabe så god stemning som muligt omkring såvel de traditionsrige Derbys som de øvrige Superligakampe.