4. JULI 2012 kl. 14:16
Peter Foldgast ny U19-træner

Med sidste sæsons U19-træner Mads Davidsens afgang til et fodboldakademi i Shanghai, skal de ældste talenter i Brøndby IF have ny cheftræner.

Den rigtige person til jobbet er nu fundet i kraft af endnu en ung, fremadstormende træner - nemlig Peter Foldgast, som de fleste blågule fans sikkert vil huske fra grønsværen på Brøndby Stadion.

Et stort trænertalent

Talentchef Kim Vilfort fortæller:

- Peter (Foldgast, red.) har fra starten af vores research vist sig at indeholde de kompetencer og det trænertalent, som vi har ledt efter. Selv om han ikke har et tungt træner-CV endnu, har han fået meget flotte skudsmål med fra alle de trænerinstruktører og andre fodboldfolk, vi har talt med.

- Derudover er Peters personlige kompetencer og udstråling helt rigtig i forhold til de unge spillere, han nu skal træne, og vi ser det også som en klar styrke, at han ved, hvad der skal til for at tage springet fra talentafdelingen til Superligatruppen. Peter er meget ambitiøs med trænergerningen, og vores forventninger til ham er, at han fastholder og udbygger det høje træningsniveau, vi har i talentafdelingen.

Peter Foldgast selv siger:

- Det er altid dejligt at komme tilbage til den klub, man har i hjertet, men jeg glæder mig først og fremmest helt vildt til at træne nogle af de bedste ungdomsspillere i landet. Der er store forventninger fra spillerne, forældrene og klubben, og det er en meget spændende udfordring at skulle være med til at forme de unge og gøre dem klar til at tage det næste skridt.

- Jeg har selv prøvet at slippe igennem nåleøjet fra det samme hold i den samme klub. Jeg betragter det som en fordel, at jeg har mærket springet fra U19 til Superliga på egen krop, for der er en verden til forskel. Jeg ved godt, at ikke alle spillere er ens, men jeg har alligevel gjort mig nogle erfaringer med hensyn til, hvad der virkede for mig - og hvad jeg burde have gjort anderledes for at være kommet endnu længere. Det vil jeg bruge aktivt, slutter Foldgast.

Peter Foldgast har siden tiden i Brøndby IF været forbi Rot-Weiss Essen, AGF, EB/Streymur samt FC Vestsjælland som spiller. Derudover har han været assistenttræner for Michael Schjønberg i FC Vestsjælland samt cheftræner for FCB/SVI, som efter Foldgasts ankomst er rykket op to år i træk og nu er i Danmarksserien. Peter Foldgast fik i januar 2012 DBU's A-træner licens. Foldgast tiltræder den 23. juli og rejser kort derefter på træningslejr med U19-holdet.

PF

Peter Foldgast er ny U19-træner i Brøndby IF.