Makienok: Alle mål er vigtige

02.07.2012 11:02

Der var mål i Simon Makienoks støvler i fredagens 5-0-sejr over SV Bad Rothenfelde, hvor den blågule to-meter-mand lavede et vaskeægte hattrick på 16 minutter i første halvleg.

brondby.com tog derfor en snak med den 21-årige angriber om rollen som målscorer og udbyttet af træningslejren.

Hvordan vil du beskrive dine tre mål i 5-0-sejren?

- Det første mål var efter et indlæg, hvor målmanden parerer bolden ud til siden. Lige pludselig lander den for fødderne af mig, og så sparker jeg den op i det korte hjørne. Ved den anden scoring vender jeg rundt i feltet og sparker den fladt ind. Det sidste mål kommer efter en kontra, hvor Gehrt (Mathias, red.) stikker den i dybden til mig, inden jeg trækker forbi en forsvarer og scorer.

Hvad kan man bruge succes i træningskampene til som angriber?

- Det giver altid selvtillid at score mål. Jeg tager alle træningskampe som en vigtig forberedelse til Superligaen, og derfor er man lige så klar og fokuseret som i et opgør, hvor der er point på spil. Det handler om at være lige så skarp i forberedelseskampene, så man kan overføre det til Superligaen.

- Jeg vil gerne ind i en rytme, og alle mål er vigtige. Jeg tager alle de mål, jeg kan få, og jeg vil sparke dem ind, uanset om det er træning eller træningskampe. Så ved man, hvordan man har gjort det, når man står i situationen i en vigtig kamp. Man har gjort det tidligere, og man tror på, at man kan gøre det igen. Det er vigtigt at være fokuseret på den måde.

Hvor tæt er I på at være klar til sæsonpremieren efter at have knoklet på træningslejren?

- Træningslejren har bragt os tættere sammen som hold. For det første har vi fået nogle nye, unge spillere op, som jeg ikke kendte før turen. Dernæst har jeg lært de andre at kende på en anden måde. Man snakker om andre ting end til hverdag og kommer tættere på hinanden uden for banen. Der bliver skabt nogle dybere, personlige relationer, og jeg er sikker på, at det vil give en masse til sammenholdet og holdånden.

- Jeg tror, at vi står stærkt til sæsonpremieren, da vi kom tidligt i gang med opstarten og i tillæg har holdt formen ved lige i ferien. Vi har ikke haft behov for at bruge så lang tid på at komme i form, og det har været positivt, at vi virkelig har haft mulighed for at arbejde med det taktiske fra start. Måske endda et par uger tidligere end de andre hold. Vi har haft en masse taktisk træning i Tyskland, og sådan vil det formentlig fortsætte frem mod sæsonstart, så det ligger på rygraden.

SMC

Simon Makienok lavede hattrick i fredagens træningskamp. Foto: Arnason.dk.