Brøndby IF's kvinder besejret af verdensklasse

15.03.2012 08:03

Det var overmagten, Brøndby IF's kvindehold var oppe imod, da de i Lyon måtte lægge ryg til et 0-4 nederlag i det første af to opgør i kvartfinalen i Women's Champions League foran imponerende 9956 tilskuere.

Man kan ikke lægge skjul på, at det var et fantastisk fransk hold, kvinderne var oppe imod, som konstant drev Brøndby IF rundt i manegen og gjorde stort set, hvad der passede dem. Det var ganske enkelt inspirerende at se, hvor seværdigt værterne spillede på Stade Gerland.

Mareridts Sommer

Straks fra start blev det farligt i Brøndby-enden, hvor især den meget kvikke højrewing Le Sommer fik åbnet gæsternes defensiv op. Da hun brød igennem for tredje gang, gik den ikke længere, og på trods af en fornem Stina Lykke blokering var Abily hurtigst over en ripost og kunne sende bolden i mål allerede i det 8. minut.

Lyon fortsatte ufortrødent og fik trykket gæsterne helt tilbage i eget felt, hvor de flere gange kom til baglinjen og slog indlæg, der konstant skabte uro omkring Stina Lykke i kassen. Et kvarter inde i kampen gjorde Brøndby IF det lidt for let for værterne ved at efterlade en helt fri Lyon-spiller tæt under mål, men de blågule kvinder slap med skrækken i denne omgang, da hovedstødet gik snert forbi stolpen, hvilket skete flere gange i kampen. Le Sommer fodrede ca. midtvejs i halvlegen endnu en gang Abily, i hvad der lignede en tro kopi af det første mål, men denne gang prellede det tørre hug af på overliggeren.

Barca-bold

Boldbesiddelsen var i høj grad i Lyons favør og mindede om FC Barcelona-kampe, hvor bolden blev kørt rundt, indtil der opstod huller, og så blev der angrebet direkte. Franskmændende formåede at bruge hele banen med uhyggeligt præcise tværafleveringer, og de kom igennem med tempo, teknik og driblinger, som man sjældent ser det i kvindefodbold. Kigger man på stillingen i den franske liga og de tidligere CL-kampe, vidner det om, at det niveau der blev leveret onsdag aften reflekterer, hvad Lyon leverer over en hel sæson.

Pudsigt nok kom mål nr. 2 efter Brøndbys klart bedste periode i matchen. Efter et godt fastholdt pres på Lyons halvdel omkring den halve time gik det nogle minutter senere galt. Venstrewingen Dickenmann ville ikke stå tilbage for kollegaen på den anden fløj og efter lidt tryllerier kunne anføreren flugte bolde fladt over i det lange hjørne uden for Stina Lykkes rækkevidde. Sommer sluttede chance-kavalkaden af med en solotur over 40 meter, hvor keeper Lykke igen måtte i aktion og fik reddet med en benparade.

Nådesløse Lyon

I pausen kunne man sidde med et forsigtigt håb om, at Lyon ville slippe foden fra speederen, men i de næste 35 minutter fortsatte de jagten på mål og blev belønnet for det. Cheftræner Peer Lisdorf forsøgte at ændre kampbilledet ved at sende midtbanedynamoen Julie Trustrup på banen og gå over til en 5-mands midtbane, men det gav ikke nogen mærkbar effekt. Kun en gang steg pulsen på den gode måde, da den australske debutant Michelle Heyman kom frem til den absolut eneste mulighed i hele kampen for Brøndby. Fra sin position på højrekanten fightede hun sig fri til et indlæg, der endte med at overrumple keeperen, og man kunne følge bolden på vej ind i det lange hjørne, men desværre ramte den overliggeren i stedet.

Efter endnu en langstrakt periode med intenst Lyon-pres endte Dickenmann med for meget plads i feltet, og med et smart træk forbi en fremadstormende Theresa Nielsen fik hun koldt sendt bolden fladt i det korte hjørne, til hvad der lignede dødsstødet. Publikum fik dog et mål mere at gå hjem på, da indskiftede Thomis - der som afløser på højrekanten gjorde Sommer kunsten efter ved konstant at være udfordrende - kom til baglinjen og fandt Necib, der ubesværet kunne skubbe klatten ind mellem stængerne til 4-0 til Lyon.

Efter målet slap Lyon omsider lidt af det kvælertag, de havde på Brøndby IF, og kampen ebbede ud med en særdeles fortjent sejr, der gør udsigterne til returkampen noget triste og grå. Brøndby IF tabte langt de fleste dueller i kampen, og når man ikke kommer frem til et eneste skudforsøg, så kunne det næsten ikke gå anderledes denne aften.

Brøndby IF skal allerede forsøge at rejse sig i næste uge, hvor Lyon kommer på besøg kl. 18.30 på Brøndby Stadion.

Ol. Lyon - Brøndby IF 4-0 (2-0)

1-0 Abily (8. min.)
2-0 Bompastor (34. min.)
3-0 Dickenmann (64. min.)
4-0 Necib (71. min.)