12. MARTS 2012 kl. 18:53
Reserveholdet sejrede over SønderjyskE

Brent McGrath blev mandag eftermiddag matchvinder i tredje runde af reserveslutspillets pulje 1.

Efter blot to minutter af kampen i Haderslev, hvor SønderjyskE var værter, slog han til tæt ved målet, og dermed har Brøndby IF's reserver bragt sig op på syv point og førstepladsen i puljen.

Svære forhold

Kampen foregik nogle hundrede meter fra Haderslev Fodboldstadion på en meget knoldet bane, der tilmed led under en kraftig sidevind, så det var bestemt ikke det polerede fodboldspil, der var lagt op til foran ca. 50 vidner.

Det blev til reserveholdsdebut for Nicolaj Jørgensen og Mads Nielsen fra U19-holdet, mens Patrick Olsen (U19), Ricardo Gray (U19) og Andrew Hjulsager (U17) også var på banen. På SønderjyskE's hold var der otte spillere med fra førsteholdstruppen, deriblandt spillere som Tommy Bechmann, Bjørn Paulsen og Kenneth Stenild.

Brøndby IF's første og bedste angreb gav gevinst efter få minutter. Jens Larsen modtog bolden fra Mikael Nilsson på højrekanten og satte i løb. Svenskeren gik med frem og modtog en fin stikning til baglinjen og med et fladt indlæg fandt han Brent McGrath i det lille felt, der kom først på bolden og fik nettet til at blafre til 1-0.

Kort efter kom SønderjyskE frem til et par muligheder, der dog ikke for alvor udfordrede debutanten Nicolaj Jørgensen i målet. Udover det var det en chancefattig første halvleg, hvor Jens Larsen bød sig til to gange med knaldhårde langskud, som SønderjyskE-keeperen kun fik pareret. I den anden fik jyderne et frispark, der endte med et frit hovedstød, men Jørgensen kom godt i vejen og fik blokeret.

I anden halvleg havde SønderjyskE et lille overtag i jagten på udligningen, hvor det brændte på nogle gange. I det 82. minut kom værternes største chance, da unge Mads Nielsen gik fejl af et indlæg. Tommy Bechmann endte pludselig med bolden og fik sendt den uden for keeperens rækkevidde, men Jan Frederiksen havde placeret sig rigtigt og fik på stregen skubbet bolden ud til hjørne.

I SønderjyskE-enden kom først Jan Kristiansen og siden Ricardo Gray til gode chancer på kontraer, men begge skud endte snert forbi den ene opstander. Det blev aldrig nogen flot kamp, dertil var forholdene for svære, men der blev til gengæld fightet igennem til det sidste, og det lykkedes dermed at hive point med hjem fra Jylland for tredje mandag i træk. 

Næste opgave bliver årets første hjemmekamp i reserveholdsturneringen, og det foregår mandag den 19. marts kl. 14, hvor FC Midtjylland kommer på besøg.

SønderjyskE - Brøndby IF 0-1 (0-1)

0-1 Brent McGrath (2. min.)

Startopstilling

N. Jørgensen

M. Nilsson - D. Dumic - M. Nielsen - J. Frederiksen

J. Larsen - O. Ajilore - P. Olsen - J. Kristiansen

B. McGrath - M. Gehrt

Indskiftninger

R. Gray ind for M. Gehrt (50. min.)
J. Hansen ind for B. McGrath (69. min.)
A. Hjulsager ind for P. Olsen (75. min.)

Reserveholdstruppen mod SønderjyskE

Nicolaj Jørgensen (GK)(U19)
Jan Frederiksen
Dario Dumic
Mikael Nilsson
Jan Kristiansen
Oluwafemi Ajilore
Jens Larsen
Mathias Gehrt
Brent McGrath
Mads Nielsen (U19)
Patrick Olsen (U19)
Jannik Skov Hansen (U19)
Andrew Hjulsager (U17)
Ricardo Gray (U19)