Reserverne sejrede i forårspremieren

28.02.2012 07:56

På kunstgræsbanen ved Blue Water Arena i Esbjerg besejrede Brøndbys reserver Esbjergs ditto med 1-0 i en jævn affære, hvor holdene havde hver deres halvleg.

Matchvinder blev den blot 16-årige Daniel Holm fra Brøndbys U17-hold, der stod det rigtige sted og koldt sparkede kuglen i mål.

Superredning af Falk

Knap 100 tilskuere havde fundet vej til kampen i det triste grå vejr på vestkysten, hvor Brøndby i de første 45 minutter viste sig som klart det mest boldsikre hold, men de sidste fem minutter gav Esbjerg en forsmag på, hvad der var i vente i 2. halvleg, da de fik trykket gæsterne lidt tilbage.

Falkesgaard måtte diske op med en refleksredning af højeste klasse, og han fortsatte de gode takter efter pausen.

Forinden - efter ti minutters spil - havde Brøndby IF bragt sig foran efter et fint angreb op ad højresiden, der endte med et fladt indlæg, som Esbjergs keeper ikke fik væk fra farezonen, og så viste Daniel Holm fin kvalitet ved at knalde bolden sikkert i mål. Udover målet var det en chancefattig halvleg, hvor især Esbjerg var sjældne gæster foran mål, og midterforsvaret bestående af færingen René Joensen fra U19-holdet og Mathias Larsen kom godt i vejen for det meste.

I den anden ende leverede Mike Jensen midt i halvlegen et fint sololøb, der gav frispark lidt uden for feltet, som Mike selv tog sig af, men skuddet gik et godt stykke over mål. Lidt efter fik Brent en en god mulighed efter hjørne, men flugtforsøget var ikke i nærheden af kassen.

I 2. halvleg hang tingene ikke helt lige så godt sammen, og det blev til en 4-5 pæne tilbud til Esbjergenserne, mens Jan Kristiansen og Mike Jensen hver tegnede sig for et par flotte langskud, der havde fortjent en bedre skæbne, men man måtte også give en cadeau til Esbjergs unge keeper, der flot fik viftet bolden væk.

På banen for Brøndby IF var der hele syv U-spillere, hvoraf tre af dem kom fra U17-holdet, og de har uden tvivl fået værdifuld erfaring mod en solid modstander. Næste mulighed for at ungdomsspillerne kan få testet sig selv på seniorniveau er mandag den 5 marts kl. 16, hvor reserverne drager nord på til Aalborg.

Esbjerg fB - Brøndby IF 0-1 (0-1)

0-1 Daniel Holm (10. min.)