27. JANUAR 2012 kl. 13:00
U19: Tempoet er højere

Spillere fra Brøndby IF's talentfulde U19-hold har i denne uge trænet fast med Superligamandskabet. Det skal være med til at modne de unge spillere og gøre dem klar til, hvad der forventes, hvis man vil nå det højeste niveau. Samtidig gir det Auri og trænerstaben en god fornemmelse af hvad spillerne indeholder.

brondby.com fangede U19-træner Mads Davidsen og U19-spiller Frederik Holst til en snak om det nye initiativ og forskellen mellem at træne med U19-holdet og Superligatruppen.

Folk går til stålet

U19-træner Mads Davidsen:   

- Det er først og fremmest en rigtig god motivationsfaktor for spillerne at komme op og træne med Superligatruppen. De mærker på egen krop, hvad der kræves for at være med på højeste niveau, og det er en god erfaring at få med i bagagen. Dernæst er det interessant at se, hvor hurtigt de tilegner sig tempoet og de andre aspekter, som er anderledes i forhold til at træne med U19.

- Jeg har overværet alle de træningspas, hvor U19-spillerne har deltaget, og jeg er positivt overrasket over, hvor godt de klarer sig. Rent teknisk og taktisk er de helt med, mens der selvfølgelig mangler noget fysisk og i særdeleshed i tempoet - der spilles langt hurtigere, end de er vant til - og duelspillet er markant hårdere, men det vil de lære over tid.

U19-spiller Frederik Holst:

- Det er mega fedt at få lov til at træne med Superligatruppen. Jeg kan sagtens mærke, at niveauet er et andet, end det jeg er vant til. Jeg skal tænke meget hurtigere, når jeg modtager bolden, og alt foregår bare i et andet tempo. Jeg kan tydeligt mærke, at der er en forskel på ungdomsfodbold og seniorfodbold. Deres indstilling er meget professionel, og der bliver gået til den i alle tacklinger.

- Jeg er glad for, at jeg får muligheden for at træne med de bedste, og jeg er sikker på, at det vil betyde, at jeg er bedre rustet, når jeg selv bliver seniorspiller. Indtil videre tager jeg bare en træning af gangen og prøver at yde det bedste, jeg kan. Auri og de andre trænere har også sagt, at vi bare skal tage det roligt og spille vores eget spil, så det forsøger jeg på.

- Uden for banen har alle været hjælpsomme til at byde os nye unge velkommen, så vi er blevet rigtigt godt modtaget. Det er klart, at vi som de yngste i truppen skal arbejde lidt ekstra og bære boldene, men det har alle jo skullet på et tidsspunkt, så det gør mig ikke noget, slutter Frederik Holst.

MD

U19-træner Mads Davidsen, der her får sig en flyvetur, er glad for, at U19-spillerne nu træner fast med Superligatruppen.