29. DECEMBER 2011 kl. 11:21
Bjerregaards blog: Nytårshilsen

Bestyrelsesformand i Brøndby IF Per Bjerregaard har her to dage før årsskiftet skrevet en nytårshilsen til klubbens aktionærer, sponsorer, fans og frivillige i form af en blog.

Bloggen kan læses nedenfor.

På vej mod nye tider - via gamle dyder

Der er heldigvis mange, der har en mening om Brøndby IF. Når jeg skriver "heldigvis", så er det naturligvis, fordi det understreger, at vores klub betyder meget for rigtigt mange mennesker landet over.

De fleste er skuffede over de nuværende resultater såvel sportsligt som økonomisk.

Nogle få af disse har skaffet sig adgang til medierne via kontakt til medier, der hellere end gerne skriver negativt om Brøndby IF.

Men langt de fleste er stadig positive midt i skuffelserne. Det ses af de mange rigtigt positive henvendelser, vi får fra de mange tilhængere og aktionærer, vi har landet over - folk, der fornuftigt nok bevarer roen og troen på, at klubben er på vej tilbage til tidligere tiders præstationer, og som ved, at det, der først og fremmest er brug for, for dem, der skal føre os tilbage til toppen, er arbejdsro.

Mange af dem giver os forskellige gode råd i retning af:

 • Smid de der provokerende uromagere ud af vores klub
 • Vi gider ikke finde os i den mediemæssige uro, de skaber
 • Vi bør ikke finde os i ballade på hverken Brøndby Stadion eller på udebane - hverken med romerlys eller fysisk ballade
 • De ødelægger vores klubs gode renommé, og de aner ikke, hvad de taler om
 • Ballademagerne koster os masser af penge, som kunne bruges til nye spillere
 • De bedste af dem, tror de gavner, men de værste er dem, der egentlig er ligeglade med fodboldklubben Brøndby IF. De ser sig selv som hovedpersonerne
 • Udeluk dem!

Ja, det er unægtelig ikke det billede, der passer med den selvopfattelse, nogle af de, der markerer sig i medierne, har af sig selv og deres muligheder.

Desværre er der fans, der har glemt, hvad der er Brøndby IF's styrke, nemlig at vi alle bidrager med en arbejdsindsats. Det har skabt resultaterne i fortiden og vil også gøre det i fremtiden.

Fællesskabet er bl.a. defineret ved en fælles arbejdsindsats til gavn for klubben. Krævementaliteten er ikke en del af Brøndby IF's DNA.

Vejen til medindflydelse er arbejdsindsats. Ikke hverken hetz eller krav om kontrol med hverken det ene eller andet.

Visse dele af medierne elsker krævementaliteten, der præger et mindretal af vores fans. De ved, at Brøndby IF er Danmarks mest populære klub, og at interessen for Brøndby IF er landsdækkende og kolossal. Derfor sælger det aviser at skrive både positive og negative artikler om klubben. Så de nyder selvfølgelig, at en række kritikere fodrer dem med nyheder og forskellige udokumenterede påstande og rygter. Det er på jo en måde deres job. Det er vel også i orden. I hvert fald hvis de holder sig nogenlunde til sandheden.

Vedvarende hetz i månedsvis er naturligvis ikke etisk i orden. Det er og bliver påfaldende, hvis der fra en journalist aldrig kommer en positiv artikel ind imellem de mange negative. Heldigvis gælder det kun for enkelte medlemmer af journalistkorpset, men påfaldende er det...

Generelt videreciteres artiklerne i vores dage på nettet, men glædeligt er det dog, at der efterhånden er medier, der tilsyneladende har sagt nej tak til den ensidige pressedækning og derfor ikke citerer.

Men hvad så, sker der noget? Hvad gør klubben ved det?

Ja, vi arbejder fortsat seriøst på at gennemføre vore planer, der blev iværksat for et års tid siden på baggrund af en række øjenoplukkende hændelser.

Overordnet kan man sige, at overskriften er:

"På vej mod nye tider, via gamle dyder"

Vi gider ikke mere klynk, ingen bortforklaringer, ingen sure miner - vi ser fremad med optimisme, og vi ved, vi er på rette vej, men vi ved også, at det ikke er så nemt, som nogen åbenbart tror - hverken at komme til tops eller at holde sig der uafbrudt i årevis. Det kan ingen vente - endsige kræve.

Vi ved, at vi skal påskønne det, vi som klub har nået gennem årene, men vi kender også vejen til tops igen. Det er ingen selvfølge at være konstant i toppen.

Der er nogle vigtige elementer, der har kendetegnet Brøndby IF's historie. En del af dem har af forskellige årsager været forsømt i en periode, men vil igen blive opprioriteret. Eksempelvis:

 • Vi er én klub - amatør og selskab.
 • Ungdomsarbejdet er højt prioriteret.
 • Frivillige er en vigtig årsag til Brøndby IF's historiske succes og derfor vigtige og højt respekterede.
 • Økonomisk ansvarlighed og økonomistyring bl.a. via fokus på omkostningsstyring er en vigtig forudsætning for succes på fodboldbanen.
 • Vi har traditionelt været foregangsklub i dansk fodbold - det vil vi også gerne være i fremtiden.
 • Vejen frem til succes for Brøndby IF er ikke, har aldrig været og vil ikke blive uigennemtænkte og løse planer, men derimod konkrete planer, mod, vilje og hårdt arbejde.
 • I Brøndby IF er såvel stolthed som samtidig ydmyghed vigtige elementer.

Så til spørgsmålet, hvad gør I?, er svaret: Vi arbejder ufortrødent videre. Vi ærgrer os selvfølgelig over, at der ikke er arbejdsro. Det gør det ikke nemmere. For at sige det mildt.

Vi respekterer ytringsfriheden også for de, der har travlt med konstant og unuanceret at udtale sig negativt om vores klub, men ville ærlig talt ønske, at de i stedet ville vise deres engagement ved at påtage sig nogle arbejdsopgaver for klubben. De, der vil være med til at yde en indsats for klubben, er hjerteligt velkomne. De, der hellere vil stå uden for og være negative elementer for klubben, er forhåbentlig klar over, hvad de foretager sig - hvis ikke er der jo ikke alverden at gøre ved det.

Der er masser af opgaver, der kan løses, også af uerfarne, selvtillidsfulde fans af Brøndby IF.

Så nye folk bydes hjerteligt velkommen. Det vil jo også give en ny indsigt, der måske kunne afhjælpe en række frustrationer hos den skuffede, men oprigtigt positive del af fanskaren, der mener deres kritik positivt og tror på, at den er til gavn for klubben.

De tilhængere, der med baggrund i skuffelser og frustrationer vælger offentligt at kritisere Brøndby IF burde ærlig talt af hensyn til klubben, men også af hensyn til dem selv, hellere for en tid finde sig en anden at vende opmærksomheden mod, indtil de igen har fået afbalanceret deres vurderingsevne af Brøndby IF i retning af det mere objektive og nøgterne. Og så vil de naturligvis være hjerteligt velkomne tilbage i fællesskabet

I den kommende tid vil man ud over ovenstående, der skal bane vejen tilbage til toppen, se følgende arbejdstemaer:

 • Udvidet samarbejde med vores officielle fanklub Brøndby Support.
 • Opfordring til alle vores interessenter om en fælles indsats mod de på mange måder skadelige tilskueruroligheder - der ganske vist er totalt overeksponerede i medierne -men som ganske givet holder mange væk fra tilskuerpladserne i Superligaen. Målet er god stemning, flere tilskuere, men ingen uro på Brøndby Stadion eller på udebane.
 • Koncentreret arbejdsindsats frem mod en optimering af opbygningen i klubbens ledelsesstruktur.

Dette er nogle af de overordnede temaer. Dertil kommer naturligvis direktør Jan Lockharts, Ole Bjurs og Auri Skarbalius' indsats med den daglige drift, der bl.a. er omtalt ovenfor. Her er hovedmålene i 2012:

 • God økonomi 
 • Flere sponsorer 
 • Flere tilskuere

Og for de to sidstnævnte:

 • At opbygge et Superligahold, der så hurtigt som muligt kan vende tilbage til den absolutte top i dansk fodbold.

Når alt kommer til alt, så er det jo der, man først og fremmest kan måle effekten af den samlede indsats.

Så som jeg tidligere har givet udtryk for: Vi er på vej i den rigtige retning. Med udgangen af 2011 lukker vi ned for noget, der bestemt ligner fem forfærdelige år. I hvert fald set ud fra de vurderinger, man traditionelt vurderer Brøndby IF ud fra.

At så de fleste danske klubber ville være lykkelige for vores præstationer - også de sidste fem år - er en anden sag, men det er vi selvfølgelig ikke og skal heller ikke være det.

Derfor bliver der arbejdet knaldhårdt på, at 2012 bliver vendepunktet for såvel økonomien som Superligaholdets præstationer.

Men inden status i klubben bliver alt for sort beskrevet, så lad mig dog minde om, at ser man bort fra Superligaholdet, så er 2011 måske det bedste år nogensinde i klubbens snart 50-årige historie. Kvinderne spiller til marts kvartfinale i kvindernes Champions League efter sejre i efteråret over Standard Liege, Belgien og Torres, Italien. Ungdomsafdelingen har aldrig hentet så mange mesterskaber som i 2011 - og så må vi jo ikke glemme "de gamle drenge", der, selvom de var væsentligt ældre end deres modstandere, vandt det danske mesterskab for oldboys. Vi har heller aldrig haft så mange spillere på de danske ungdomslandshold som i 2011, og her ved årsskiftet er såvel U19, som U17 og kvindernes U18 med helt i toppen af deres rækker. Der venter nye store resultater på ungdomssiden. Sikkert også nye danske mesterskaber.

Samtidig med resultaterne så kan vi glæde os over, at Brøndby IF nu er Danmarks største fodboldklub, så det er ikke alene elitespillere, der trives i klubben. Dette takket være en virkelig god indsats fra klubbens frivillige trænere og ledere.

Økonomien er heldigvis også sund i amatørklubben og i vores støtteforeninger.

Fundamentet er klar til en ny god periode overalt i Brøndby IF inklusive Superligaholdet, og det er faktisk det eneste, man kan ønske sig mere i klubben: Succes for Superligamandskabet.

Det er min helt klare mening, som det fremgår, at der heldigvis er grund til optimisme i Brøndby IF på trods af, at der ofte tegnes et andet billede i medierne, der jo i nogen grad fungerer som ukritisk talerør for nogle selvpromoverende, utilfredse og krævende fans.

Jeg sender derfor med glæde denne statushilsen og samtidig en stor tak til vores aktionærer, sponsorer, loyale fans, tilskuere og sidst, men ikke mindst, de flere hundrede frivillige, der er en af styrkerne i Brøndby IF.

Med ønsket om et Godt Nytår til alle og tak for indsatsen og samarbejdet i år,

Per Bjerregaard