15. FEBRUAR 2011 kl. 14:32
Nyt billetsystem til FCK-kampen

Som sikkerhedschef Emil Bakkendorff forklarede i Tipsbladet i januar 2011, har Brøndby IF valgt at indføre et specielt billetteringssystem til udekampen mod FCK i marts. I første omgang testes systemet til nævnte kamp, hvorefter det vil blive evalueret.

Det nye billetsystem med fingerscanning afprøves som en reaktion på de uacceptable situationer på forskellige stadions, som klubben oplevede i 2010.

Tiltaget, der vil blive forklaret i dybden nedenfor, skal ses som en tilføjelse til Brøndby IF's løbende arbejde med at sikre bedst mulige vilkår for den positive fankultur omkring klubbens kampe. Dialogen og det gode fansamarbejde fortsætter naturligvis, hvilket Brøndby IF's fankoordinator blandt andre skal være med til at sikre.

Sådan vil det foregå

Det overordnede formål med billetsystemet, der som nævnt testes i forbindelse med årets første Derby, er kort fortalt, at Brøndby IF vil have overblik over, hvilke fans der befinder sig på udebaneafsnittet i Parken den 20. marts.

Med andre ord vil den person, der køber billet til FCK-kampen, være den samme person, der med samme billet får adgang til kampen i Parken.

Alle fans der vil i Parken og se årets første Derby skal således fremvise medlemsskab af en af klubbens loyalitetsklubber (gælder også sæsonkortholdere samt Brøndby Support) og herefter scanne sin finger for at købe en billet.

Ved indgangen til Brøndby IF's udebaneafsnit i Parken scanner man igen sin finger og får så adgang til kampen, såfremt billetsystemet genkender scanningen.

For praktisk info om billetter til kampen, klik her.

Der er ikke tale om et fingeraftryk

Når man scanner sin finger, er der IKKE tale om et fingeraftryk, men om en matchværdi, eller en matematisk template, som det rent teknisk hedder. Scanningen af fingeren kan således ikke på nogen måde anvendes til identificering af personen bag scanningen og kan ej heller tilbagekonverteres til et fingeraftryk.

Scanningen registrerer alene den enkelte fan som "anonym1", "anonym2", "anonym3", osv. Dermed kan systemet blot registrere, at "anonym1" har købt billet og nu scanner sig ind foran Parken.

Brøndby IF vil gerne slå fast, at der med fingerscanningerne ikke er tale om personfølsomme oplysninger. Matchværdien, som systemet konverterer scanningerne til, er i juridisk forstand oplysninger på niveau med navn og adresse.

Brøndby IF har undervejs i processen været i tæt kontakt med Datatilsynet for at sikre, at det nye system overholder alle paragraffer i persondataloven. At dette er tilfældet er bekræftet af Datatilsynet.

Færre billetter

Til kampen mod FCK den 20. marts er Brøndby IF som følge af balladen under seneste Derby i Parken kun blevet tildelt 1500 billetter mod normalt 3500.

På baggrund af de meget uheldige episoder den 19. september 2010 har Brøndby IF forståelse for FC Københavns beslutning om at skære billetantallet til Brøndby IF's medrejsende fans ned med 2000 styk.

Nedskæringen af billetantallet betyder selvfølgelig, at færre Brøndby-fans vil have mulighed for at opleve den intense stemning på nært hold, og at den blågule opbakning ikke bliver så talrig som normalt til et Derby. Det nye billetsystem kan forhåbentlig være med til at bedre mulighederne for Brøndby IF's fans under fremtidige Derby-kampe.

Du finder praktisk information om køb af billet her.