Henrik Jensen: Gode fremtidsperspektiver

21.09.2010 10:35

Cheftræner Henrik Jensen ser gode perspektiver og udviklingsmuligheder i sit hold, der i anden halvleg af søndagens kamp havde seks spillere under 22 år på banen.

Cheftræneren fortæller her om om FCK-kampen, Varde og fremtiden.

På rette spor

- Først og fremmest så er jeg, som jeg har forklaret før, skuffet over vores indledning på kampen mod FCK. Vi virker ikke klar og spiller i de første 30 minutter slet ikke det spil, vi skal kunne levere i sådan en kamp. Jeg synes, at spillerne virker lidt rådvilde og måske lidt trykkede af situationen. Vi skal være langt mere fandenivoldske og komme væk fra at starte ud i lavt gear. Når det er sagt, så er jeg meget imponeret over den måde, vi kommer tilbage i kampen på, indleder Jensen.

- I første og anden halvleg har vi henholdsvis fem og seks spillere under 22 år på banen, mens FCK vist har en enkelt. På trods af det spiller vi rigtig fin fodbold i den sidste time af kampen. Vi sætter angrebene fint op og rammer hinanden godt, men mangler måske den sidste 'power' og skarphed, når vi når frem til FCK's felt.

- Ser man lidt længere frem er jeg enormt optimistisk. Der er rigtig gode perspektiver i det her hold. Der er flere spillere, som allerede har været i en rivende udvikling og flere, som er på vej og kan få mere ud af deres potentiale. Desuden har vi nu fået et par spillere tilbage, som vil give os flere strenge at spille på i den kommende tid. Det er altså ikke bare breddespillere, men spillere som tidligere har været bærende her og på andre hold. 

- Som hold er vi på rette spor, og vi kan blive rigtig stærke.

Vigtig kamp i Varde

- Efter at FCK-kampen er evalueret, kigger vi frem mod kampen på onsdag i Varde. Den er vigtig for os, da vi gerne vil nå så langt i pokalturneringen som muligt. Der bliver ikke tale om, at vi sender en række talenter på banen og giver alle de etablerede spillere pause. Vi tager kampen alvorligt.

- Dermed ikke sagt, at der kan blive skiftet ud på enkelte pladser. Vi har flere spillere, der af forskellige grunde har været lidt i periferien af holdet, der gør det rigtig godt til træning og i reserveholdskampene, så det er meget muligt, at vi eksempelvis ser Bruno eller Randrup spille en rolle i kampen på onsdag.

- Vi har haft folk ovre og kigge lidt på Vardes hold og spillestil, og det er ikke en modstander, vi uden videre spiller ud af banen. Det er et fysisk stærkt hold, og for at vinde derovre kan vi ikke bare spille på 80 % og tro, at det er nok.

- Men selvfølgelig skal vi gå videre til næste runde, det er der ingen tvivl om. På den korte bane skal vi videre i pokalen og runde efteråret af med gode resultater i ligaen, runder Henrik Jensen af.

HJ

Henrik Jensen samtaler her med Jens Larsen under kampen mod FCK. På onsdag skal cheftræneren guide de blågule til sejr, når Varde IF tager imod i pokalturneringen, Ekstrabladet Cup. Foto: Arnason.dk.