9. JUNI 2010 kl. 10:08
Brøndby IF og Henrik Jensen forlænger

Brøndby IF og cheftræner Henrik Jensen er blevet enige om en forlængelse af dén kontrakt, der blev indgået med 11 runder tilbage af SAS Ligaen 2009/10. Samarbejdet er forlænget med opsigelsesvarsel på ½ år efter den første sæson.

I de 11 kampe blev det til 23 point samt en afslutning på sæsonen, der blev kendetegnet ved flot, fremadrettet, målsøgende og ikke mindst resultatgivende fodbold - og altså opnåelsen af klubbens mål for forårssæsonen: Medaljer og kvalifikation til Europa Cuppen.

Jensen ser frem

Cheftræner Henrik Jensen udtaler:

- Brøndby IF er min klub, og der er ikke noget, jeg hellere vil, end at stå forrest i vores bestræbelser på at komme helt til tops. Derfor er jeg selvfølgelig meget glad for forlængelsen.

- Da jeg tiltrådte, sagde jeg, at der er masser af kvalitet i truppen og masser af potentiale for holdet. Det fik vi vist lidt af i de 11 kampe, og målet er nu at fastholde den udvikling. Jeg håber og forventer, at vi bliver endnu bedre i takt med, at vi får mere tid til træning og øvelser, og får flere kampe sammen.

- Arbejdet med truppen og forberedelserne til den nye sæson har været i gang længe, og jeg glæder mig til at samle truppen og holdet omkring truppen 14. juni, hvor vi for alvor tager fat.

Administrerende direktør, Ole Palmå udtaler:

- Henrik Jensen formåede at hæve holdets niveau og resultater i den periode, han havde ansvaret i foråret. Han står for den slags fodbold, vi gerne vil spille i Brøndby IF, og det har været helt naturligt for os at forlænge kontrakten med Henrik.

- Henrik Jensen har de samme ambitioner som Brøndby IF: Han vil vinde. Vi har ikke lagt skjul på, at vi mener, truppen har et uforløst potentiale, og det beviste spillerne med Henrik Jensens hjælp i foråret.

- Ambitionen for Henrik Jensen og holdet er, at vinde mesterskabet igen. Det er en ambition for alle, der arbejder i Brøndby IF at være de bedste, og det er og vil også altid være målet for vores fodboldhold.

Bestyrelsesformand Per Bjerregaard udtaler:

- Jeg er meget glad for, at det hele nu er faldet på plads, så vi kan se frem mod gode tider for Brøndby IF. Vi har arbejdet målrettet mod en tilbagevenden til den absolutte top af dansk fodbold, og med forlængelsen af Henrik Jensens kontrakt og en omorganisering i den sportslige sektor, er vi klar til næste skridt.

- Bestyrelsen har valgt, at udskyde søgningen efter en sportsdirektør. Det er en position, der stiller meget store krav, og vi ønsker at være sikre på valget, når det træffes.

- Vi har styrket den sportslige organisation med ansættelsen af en sportslig koordinator samt frigivelsen af nogle ressourcer, der sikrer, at vi kan fortsætte den positive sportslige udvikling. Nu ser vi frem mod de kommende udfordringer, og føler os godt rustet til kampen i toppen af dansk fodbold på kort og lang sigt.

Se Brøndby IF's sportslige organisation.