8. APRIL 2009 kl. 11:54
Brøndby IF henter Mikael Nilsson

Brøndby IF og Mikael Nilsson er her til formiddag blevet enige om en tre-årig kontrakt. Den svenske landsholdsspiller skifter fra græske Panathinaikos FC og tiltræder sin nye klub 1. juli 2009 på en fri transfer.

30-årige Mikael Nilsson er en fast bestanddel i den svenske landsholdstrup, hvor han indtil videre har optrådt 58 gange.

Kvalitet på flere pladser

Sportschef Anders Bjerregaard udtaler:

- Vi har en stærk og talentfuld trup med et stort potentiale. Mikael Nilsson er en spiller der i type og kvalitet vil hjælpe med at flytte holdet yderligere, og derfor er jeg naturligvis glad for at det lykkes. Han har et flot cv med masser af erfaring fra klubhold, landshold og Champions League, og det vil alle - også hans medspillere - nyde godt af, lyder kommentaren.

Kent Nielsen:

- Mikael er en rigtig dygtig og alsidig spiller, der kan dække flere pladser på banen, primært højre midt og højre back. Med ham får truppen tilført en spiller, der har præsteret på absolut topniveau i Europa - både på landsholdet og i internationale klubkampe.

- Han vil tilføre truppen en hel masse både erfaringsmæssigt og spillemæssigt, og jeg glæder mig til at arbejde med ham. Det er en signing, der vil løfte truppens kvalitet, lyder det.

Mikael Nilsson selv er også glad for skiftet:

- Det er dejligt, at det er faldet på plads. Brøndby er en rigtig god klub, og det var klart det bedste alternativ for mig. Naturligvis kender jeg klubben også fra flere af de svenske spillere, der er her og har været her, og alle har talt positivt om holdet, omgivelserne, fansene og folk i klubben.

- Jeg har talt en del med Samuel Holmén i forbindelse med landsholdssamlingerne, men også min gode ven, Andreas Jakobsson, som har spillet her, fortæller, at det er den bedste klub han har været i.

Om sig selv fortæller Nilsson:

- Det er altid svært at beskrive sig selv, men jeg har spillet midtbane og back i begge sider, og spiller dér, hvor træneren vil have mig. Jeg synes, jeg er god i pasnings- og positionsspillet og vil sige, at jeg er god på det taktiske område.

- Nu ser jeg bare frem til at starte. Jeg ved, at holdet har de overlegent bedste fans i Skandinavien, et fantastisk stadion og et hold på vej frem. Jo, jeg glæder mig meget til at trække trøjen over hovedet, runder Brøndby IF's nye svenske landsholdsspiller af.

Mikael Nilsson får trøje nummer 8.
 
Facts:

Navn: Mikael Nilsson
Alder: 30 år
Klubber: Åhus, Halmstad, Southampton, Panathinaikos
Landskampe/mål: 58/3

Nilsson

Mikael Nilsson med sin nye trøje, der efter sommerferien vil have påtrykt nummer 8 på ryggen.