3. DECEMBER 2008 kl. 16:00
Martin Ericsson sælges til Elfsborg

Brøndby IF og IF Elfsborg er blevet enige om transfer af midtbanespilleren Martin Ericsson, der skifter til Allsvenskan-klubben 1. januar 2009.

Martin Ericsson har spillet 116 kampe og scoret 19 mål for Brøndby IF.

Ros og savn

Sportschef Anders Bjerregaard udtaler:

- Martin Ericsson fortjener stor ros for sin indsats. Han har været en vigtig faktor i at få holdet og klubben tilbage på sporet. Martin var én af de bærende spillere i foråret og kampen for pokaltitlen, og han spillede i perioden stort set samtlige kampe. Menneskeligt har Martin også haft meget positiv indflydelse. Den store konkurrence i truppen giver dog ingen garanti for fast plads, og jeg er derfor meget glad for, at vi har fundet en løsning, der glæder alle parter, lyder det.

- Vi ønsker naturligvis Martin det bedste, men det får vi selv mulighed for de kommende dage, hvor han efter planen er tilbage i klubben, tilføjer sportschefen.

Martin Ericsson selv fortæller:

- Brøndby IF er den største klub, jeg har spillet i, og det har været en kæmpe oplevelse. At have hjemmebane på Brøndby Stadion er noget af det største. Jeg er ked af at forlade klubben, men må også tænke på mig selv. Jeg vil helst spille hver gang, og sådan har det jo ikke været det seneste halve år. Derfor er jeg glad for, at Elfsborg har vist interesse, og jeg er sikker på, det er det rigtige valg.

- Det har været spændende at være en del af det arbejde, der er gjort for at få Brøndby tilbage. Det har været en svær periode for alle, men alligevel har vi vundet to titler, og det siger jo alt om, hvilken klub jeg forlader. Det hold jeg forlader er stærkt nok til at vinde mesterskabet i foråret, og det håber jeg virkelig sker. Det er en rigtig god gruppe, og jeg kommer til at savne dem alle og klubben, samtidig med at jeg ser frem til de nye udfordringer.

Efter dagens pressemøde i Borås vil Martin Ericsson være tilbage i Brøndby torsdag. Det er aftalt mellem parterne, at økonomien i aftalen ikke offentliggøres.

Ericsson

Martin Ericsson, der bl.a. har glimret som topscorer på assist-listen, har været en vigtig brik i genrejsningen af holdet. I efteråret har han haft svært ved at bide sig fast på holdet, og skifter i vinterpausen den blågule hjemmedragt ud med IF Elfsborgs gule og sorte dragt.