28. AUGUST 2008 kl. 21:14
Brøndby IF sikkert videre

Med en sikker 4-0 føring i bagagen kunne Brøndby IF tage den med ro mod finske FC Haka i UEFA Cuppens anden kvalifikationsrunde på hjemmebane.

Kampen udviklede sig da også, som mange havde forventet, og Stephan Andersen kunne trække det sjette clean sheet i sæsonen med en sikker 2-0-sejr. Brøndby IF's mål blev scoret af Peter Madsen og Samuel Holmén i første halvleg.

God start

Tom Køhlerts tropper lagde godt fra land med at have bolden mest. Martin Ericsson og Peter Madsen indtog de forreste positioner, og havde Kasper Lorentzen som den offensive playmaker lige bag angrebet.

Samtidig var det finske hold ikke topmotiverede og lavede mange fejl i forsvaret. Første mål blev også sat ind efter et fosvarskoks, hvor målmanden gik fejl af en aflevering fra en forsvarsspiller, og Peter Madsen kunne sætte bolden i et tomt mål efter 29 minutter.

FC Haka gik et hak ned i tempo efter scoringen, og bare 10 minutter efter var det Samuel Holméns tur til at score. Svenskeren fik fat på en returbold og med et kvikt træk, satte Holmén forsvaret af og kunne skyde bolden forbi en chanceløs keeper.

Efter pausen kom Tobias Mikkelsen og Jacob Bethelsen på banen i stedet for Jan Kristiansen og Jon Jönsson. Tom Køhlert havde doseret, at Brøndby-spillerne skulle tage den med ro - og kampen blev også derefter. FC Haka hverken kunne eller ville noget, og Brøndby IF kom frem til sporadiske chancer fordelt på halvlegen.

Tættest var David Williams på at score, men den finske keeper parerede det flotte skud. Kampen endte 2-0 til Brøndby, der dermed går videre med en samlet score på 6-0. Der er lodtrækning fredag.