8. JULI 2008 kl. 10:22
FBM 15/2008: Alexander Farnerud til Brøndby IF

Brøndby IF forstærker truppen med den svenske offensivspiller Alexander Farnerud. De sidste detaljer mellem spilleren, VfB Stuttgart og Brøndby IF er faldet på plads, og Alexander Farnerud tiltræder omgående i Brøndby IF.

Alexander Farnerud, der i 2007 blev tysk mester med VfB Stuttgart og i 2005 vandt den franske ligacup sammen med Racing Strasbourg, og Brøndby IF er blevet enige om en 4-årig kontrakt.

Rekordholder

Alexander Farnerud, der på dagen for Brøndby IF?s seneste pokaltriumf fyldte 24 år, er med sine 35 U21-landskampe for Sverige den spiller, der har optrådt flest gange for det blå-gule U21-landshold, hvor han med 12 mål deler scoringsrekorden med Johan Elmander.

Alexander Farnerud debuterede som 16-årig for Landskrona i den svenske førstedivision, hvor han som 17-årig var fast mand. Som 18-årig fik han sin A-landsholdsdebut i Kings Cup, hvor han spillede fire kampe og var med til at vinde turneringen for Sverige.

I 2003 skiftede offensivspilleren til Racing Strasbourg i den bedste franske liga, hvor det blev til 81 kampe. I 2006 skiftede han til tyske VfB Stuttgart, hvor det er blevet til 20 bundesligakampe. Derudover har Farnerud fire gange optrådt i Champions League, heraf tre fra start.

Alexander Farnerud kan spille alle offensive pladser på holdet, men befinder sig bedst centralt som angriber/offensiv midtbanespiller.

Alexander Farnerud er i øjeblikket i Tyskland, men deltager i træningen onsdag eftermiddag.

FBM Nr 15

Farnerud

Alexander Farnerud indleder træningen med sine nye holdkammerater onsdag.