16. JUNI 2008 kl. 09:17
FBM 13/2008: Kent Nielsen ny træner pr. 1.1. 2009

Brøndbyernes IF Fodbold A/S har netop udsendt følgende Fondsbørsmeddelelse:

Kent Nielsen tiltræder stillingen som cheftræner i Brøndby IF 1. januar 2009. Kontrakten løber 3½ år. Frem til 31. december 2008 vil Tom Køhlert fortsat stå i spidsen for holdet og varetage cheftrænerstillingen, som han altså har valgt at fratræde 6 måneder før kontraktens udløb.

Tom Køhlert gør arbejdet færdigt

- Vi havde en stor opgave foran os, da jeg overtog ansvaret for holdet sidste vinter. Der er sket meget siden da, og vi er kommet rigtig langt med genopbygningen, fortæller Tom Køhlert.

- Vi har en solid base at bygge videre fra, og jeg er ikke i tvivl om, at holdet allerede nu er klar til en topplacering igen. Efteråret skal bruges til at færdiggøre den del af arbejdet, og så handler det om at aflevere et hold i toppen af dansk fodbold.

- Det bliver en meget spændende periode for os alle, og jeg ser frem til, at gøre jobbet færdigt, så Kent Nielsen kan overtage et hold, der igen er klar til at kæmpe om mesterskaber, udtaler Tom Køhlert.

- I den forbindelse er Kent den helt rigtige træner. En person som jeg har stor respekt for både fagligt og menneskeligt. Klubben har valgt helt rigtigt, erklærer Køhlert.

Kent Nielsen klar til opgaven

- Jeg glæder mig selvsagt enormt til opgaven, fortæller Kent Nielsen.

- Der har ikke været nogen tvivl i mit sind, siden Brøndby IF kom på banen, og jeg ser frem til at arbejde i den klub, der på mange måder er Danmarks største. Jeg skal fortsætte det arbejde, Tom har påbegyndt, og jeg overtager et hold der er på vej frem igen.

- Jeg ser et stort uopfyldt potentiale, og mit job er helt indlysende at få det bedste ud af holdet både på den korte og lange bane. Jeg vil vente lidt med de store bål-taler, for der er trods alt et halvt år til jeg tiltræder, men basalt set handler det om at Brøndby IF skal vinde sine fodboldkampe, udtaler den kommende cheftræner.

- Det kræver at alle på og omkring holdet skal være sultne, og at alle er motiverede for at løbe de ekstra meter det kræver. Fodbold handler om fællesskab og kollektiv, med behørig plads til individualisterne, der mange gange er afgørende for kampenes udfald.

- Jeg vil først og fremmest vinde fodboldkampe, og når det mål er opfyldt vil jeg se det gjort på den mest underholdende måde. I nævnte rækkefølge, smiler Kent Nielsen.

- Når alt kommer til alt, er det vinderholdene der fylder stadions, og Brøndby har altid været et vinderhold. En vinderklub med vinderkultur bygget på de sociale værdier og det fællesskab, jeg også selv føler, jeg står for. Det ser jeg meget frem til at arbejde med, når den tid kommer, slår Kent Nielsen fast.

Sportschefen tilfreds

Anders Bjerregaard er tilfreds med at trænerkabalen er faldet på plads i god tid.

- Kent er den helt rigtige mand til posten. Hans faglige såvel som menneskelige kvaliteter er uovertrufne i Danmark. Vi har haft en del samtaler, og vi kan roligt sige, at Kent passer på den profil, vi har ønsket som træner efter Tom Køhlert. Han har god kontakt med spillerne og fokus på værdierne, hvilket er helt i tråd med vores ønsker til ledelsesstil, og samtidig med at han har en enorm faglig og teoretisk indsigt får han det optimale ud af sine spillere og sit hold.

- Det er rart at have en ny træner på plads, og med et halvt år til tiltrædelsen har både Kent og vi god tid til at forberede hans opstart. Samtidig er det glædeligt, at Tom Køhlert nu kan fuldbyrde opgaven, så Kent Nielsen overtager et hold i fremgang og helst i toppen af dansk fodbold, lyder kommentaren.

- Tom har gjort og gør et kæmpe stykke arbejde, og det glæder mig at han fortsætter efteråret ud, udtaler sportschefen.

Henrik Jensen fortsætter som assistenttræner året ud, mens Peder Siggaard overtager jobbet som ITU-træner.

Kent Nielsen fortsætter som cheftræner i AC Horsens frem til 31. december 2008.

CV

Navn:   Kent Nielsen
Født:   28/12, 1961 - 46 år

Klubhold, spiller
- 1986  Brønshøj BK, 230 kampe 
1987 ? 1989 Brøndby IF, 91 kampe 
1989 ? 1991 Aston Villa F.C., 79 kampe 
1992 ?   AGF, 75 kampe 

Landshold, spiller
11 U-21-landskampe
54 A-landsholdskampe (1983-1992) (3 mål og anfører)

Trænerkarriere
1995-1996  Assistenttræner Randers FC
1996-2005  Fodboldchef Hessel Gods Fodboldkostskole
1997-2001  Grenå IF
1999   Udlånt 5 kampe til AC Horsens forår
2000   Udlånt 11 kampe til AGF forår
2001-2008  Cheftræner AC Horsens

Resultater
Europamester (1992, landsholdet)
Dansk mester med Brøndby IF1987 og 1988
Dansk pokalvinder med Brøndby IF 1989 og AGF i 1992
Årets træner 2006 

Fondsbørsmeddelelse nr. 13 2008