5. JANUAR 2007 kl. 16:41
Brøndby IF får ny cheftræner

René Meulensteen har i samråd med sin familie besluttet at vende tilbage til England, hvilket Brøndby IF's ledelse har accepteret, og René Meulensteen fratræder derfor i dag som cheftræner for Brøndby IF.

Klubben har ikke fyret sin cheftræner - og cheftræneren har ikke fyret klubben. Når træneren alligevel forlader sit job nu, er begrundelsen - med hans egne ord:

- Hvis man skal fungere optimalt som træner - og dermed forbillede for andre mennesker - skal den helhed, man lever i, også være optimal. Og det blev livet i Danmark ikke for os.

Meulensteen har bevaret sin tidligere bolig i Manchester, som hele familien nu "genindtager".

- Vi er kede af at René forlader os, men vi har fuld forståelse for hans situation og respekterer hans beslutning. René har haft en svær sæson med et hold, der dels var stærkt svækket af skader, dels inde i en mindre god periode. At vi ikke præsterede det, vi burde på fodboldbanen i Renés trænertid, er bestemt ikke hans skyld. Snarere tværtimod. René er en særdeles dygtig og meget målrettet træner. Hertil kommer, at han har et behageligt og vindende væsen, som både ledere, spillere, fans og klubbens øvrige interessenter har sat stor pris på, siger adm. direktør Per Bjerregaard.

Meulensteen

René Meulensteen taler med anfører Per Nielsen under en udekampe i Odense.

Tom Køhlert ny træner

Ny cheftræner for Brøndby IF bliver Tom Køhlert der i dag er tiltrådt på en 2½-årig kontrakt. Tom Køhlert kommer fra et job som talentcheftræner i Brøndby IF med ansvar for U20-truppen og 2. divisionsholdet og har tidligere stået i spidsen for Brøndby IF's liga-hold. Senest i 2002 da han tog over efter Åge Hareide, der i dag er norsk landstræner, og førte Brøndby IF til klubbens niende Danmarksmesterskab. Tom Køhlert stod også i spidsen for Brøndby IF, da klubben i 1985 sikrede sig sit første mesterskab.
 
- Tom Køhlert har i mange år leveret et fantastisk stykke arbejde for Brøndby IF og har udviklet store profiler og samtidig formået at levere flotte resultater. Netop den kombination, og hans store erfaring fra mange års trænervirke gør at jeg ikke er et sekund i tvivl om han er manden der skal føre Brøndby IF tilbage i toppen af dansk fodbold. Vi er meget glade for, at Tom har valgt at overtage ansvaret for klubbens øverste hold på permanent basis efter at han i mange år har villet koncentrere sig om talentudviklingen, siger Per Bjerregaard.

- Min situation har ændret sig siden jeg sidst var vikarierende træner i Brøndby, og jeg er nu i stand til at påtage mig cheftrænerjobbet 100 procent. Derfor er jeg meget glad for at klubben rettede henvendelse til mig og tilbød mig en 2½ årig kontrakt. Det giver mulighed for at realisere den strategi vi har lagt for at fastholde Brøndby IF i toppen af dansk fodbold, fortæller den nytiltrådte cheftræner, Tom Køhlert.

Tom Køhlert tager hul på sit nye job mandag den 8. januar når Brøndby IF's A-trup sammen med assistenttræner Peder Siggaard samles til årets første træning.

Selskabet forventer et årsresultat for 2007 på 2-5 mio. kr. før skat.