Meulensteen: Tak for alt

14.12.2006 08:24

Jeg har været i den her klub i et halvt år nu og kunne på et tidligt tidspunkt mærke, hvor meget Brøndby IF betyder for mange mennesker.

Selvom det har været en vanskelig tid for alle, har mit første halvår i klubben, trods al modgangen, været en positiv oplevelse for mig på alle områder.

Fansenes opbakning har været fremragende og med jer i ryggen kommer vi tilbage i toppen hvor den her klub hører til.

René Meulensteen

René Meulensteen på sidelinjen.

Pilen peger i den rigtige retning

Det har været meget svære tider for os her i efteråret. Ligatabellen taler for sig selv, og desuden er vi ude af pokalen. Dét har bestemt ikke været godt for selvtilliden, og derfor har vi set Royal League som en god mulighed for at starte helt fra bunden og bygge noget op. Og her må vi sige, at vi har fået en rigtig god start, med to sejre og to uafgjorte. Inden FCK-kampene til foråret er vi allerede videre til kvartfinalen.

Jeg har det sådan, at jeg fodboldmæssigt helst taler om ting, jeg kan påvirke. At dvæle ved skader hjælper ingen, men det hører med til historien, at vi ikke har været i stand til at spille to ligakampe med samme startformation i efteråret. Mesterhold er gjort af kontinuitet og en grundstamme, og det har vi ikke haft.

Efteråret har vist, at vi ikke har kvalitet nok på visse områder, og det er dét, analysen her i pausen skal bruges til. Der er dog ting, vi må holde indenbords, og det er vi faktisk gode til. Der kommer ikke så meget ud af dét, vi går og snakker om i hverdagen, og vi har formået at holde strategien tæt til kroppen. Det er selvfølgelig lidt frustrerende for fans, når det går skidt, og man måske ikke føler, der sker noget, men de skal altså vide, at vi ved, hvad vi arbejder efter.

Dét, det handler om, er, at vi skal have de rette spillere, det rette hierarki og den rette mentalitet og kvalitet på holdet. Det er vigtigt, at folk forstår, at ingen her i klubben er tilfreds med efteråret, men folk skal også forstå, at vi ikke bare kan melde alt ud. Vi har en klar strategi, og den følger vi.

René Meulensteen

Trænerteamet Meulensteen og Siggaard.

Fremtidens folk på plads

Vi har med succes benyttet en række unge spillere på holdet, der hver især har markeret sig på deres egen positive måde. Spelmann har imponeret fra starten af sæsonen, Mike har bevist han kan noget ekstraordinært sin unge alder til trods og senest har Williams markeret sig med flotte scoringer.

Kildentoft og Molle har også vist de er fremtidens folk i forsvaret og derudover har Marc Olsen snuset til 1. holdet i både kamp og træning, mens Nicolai Agger fik en fantastisk debut i UEFA Cuppen. Derudover er både Lorentzen og Duncan på vej tilbage fra deres skadespauser.

Så vi råder over en meget talentfuld trup med en række rutinerede spillere og flere spillere er på vej fra ungdomsafdelingen. Når vi møder til opstarten den 8. januar vil der være minimum ét nyt ansigt i truppen.

Jeg ser optimistisk på fremtiden og arbejdet med at føre Brøndby tilbage i toppen er allerede indledt. Om en måneds tid kalder vi igen tropperne sammen og så ved alle i og omkring Brøndby IF hvad kræfterne skal bruges på.

Til slut vil jeg gerne takke alle i og omkring Brøndby IF for året der er gået. Tak for alt. På gensyn i 2007. 

God jul og godt nytår.

René Meulensteen