29. NOVEMBER 2006 kl. 11:33
Brøndby IF køber Stephan Andersen

Brøndby IF og Charlton Athletic FC er i dag blevet enige om transfer af målmanden Stephan Andersen der tiltræder på 5-årig kontrakt i Brøndby IF pr. 1. januar 2007. Med tilgangen af den 25-årige målmand råder Brøndby IF nu over to målmænd som er inde i varmen omkring det danske A-landshold.

- Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at hente Stephan hjem til Brøndby IF. Vi ser et stort potentiale i Stephan og ved fra hans tid som ungdomsspiller i Brøndby, at han udover at have et stort potentiale, også har den rette indstilling og mentalitet som professionel fodboldspiller.

- Signingen af Stephan på en 5-årig kontrakt er det første skridt på vej mod at realisere den strategi vi har lagt for, at Brøndby IF kan fastholde sin plads i toppen af dansk fodbold. Strategien er fortsat, at vi vil forsøge at hente kvalitetsspillere, der spillemæssigt og mentalt kan være med til at indfri klubbens ambitioner og forventninger og således være med til at løfte de mange unge talentfulde spillere i truppen, fortæller sportschef Anders Bjerregaard

- Det er en målmand med mange kvaliteter som nu kommer til klubben. Stephan har en god placeringsevne, han er reaktionsstærk, hurtig på stregen og fylder meget i feltet. Selv om han er forholdsvis ung af en klasse-målmand at være, har han værdifuld erfaring fra en af verdens bedste fodboldligaer. Jeg håber og tror, at Brøndby IF viser sig at være det rette valg for, at Stephan kan komme et skridt videre i sin karriere, kommenterer cheftræner René Meulensteen.

Fortid i Brøndby IF

Stephan Andersen optrådte i nogle af sine sine ungdomsår i Brøndby IF, hvor han bl.a. blev dansk mester med Brøndby IF's ynglingehold i 1999 inden han senere skiftede til Hvidovre. Efter et skifte til AB i 2002 fik han hurtigt sit gennembrud som en af de bedste målmænd i SAS Ligaen. Stephan Andersen skiftede til Charlton Ahtletic FC i 2004.

I sin tid i den engelske Premier League optrådte Stephan Andersen en snes gange for Charlton, og i 2004 debuterede han på det danske A-landshold i en venskabskamp mod Spanien. I 2003 modtog Stephan Andersen Årets Arla Talentpris for U-21 landsholdet valgt af DBU og de danske sportsjournalister.

Det er aftalt mellem de to klubber at transferbeløbet ikke offentliggøres. Som konsekvens af at efterårets svigtende sportslige resultater har medført faldende tv-, entré- og F&B-indtægter fra såvel nationale som internationale kampe, og af at det pga. de mange skader har været nødvendigt at operere med en A-trup på hele 27 spillere frem for normalt 23 spillere, nedjusterer Brøndby IF forventningerne til årets resultat til et overskud på 72-75 mio. kr. før skat.