Stadig ubesejret

09.09.2006 14:28

Brøndby IF er fortsat ubesejret i årets SAS Liga. Det er en kendsgerning efter at lørdagens topbrag på Aalborg Stadion sluttede 1-1.

Længe så det imidlertid ud til at kampen ville slutte uden scoringer, men så tog Brøndby IF's Martin Spelmann sagen i egen hånd, og sendte bolden ind bag Jimmy Nielsen i AaB-målet. Men Brøndbyspillerne fik blot lov at have førertrøjen på i fem minutter. I overtiden omsatte AaB's Rasmus Würtz resolut et straffespark til det udlignende mål - til stor jubel for rekordpublikummet på 13.882 tilskuere.

Tidligt AaB-press

AaB-spillerne lagde hårdt ud og forsøgte fra første fløjt at sætte Brøndbyspillerne under pres. Og det lykkedes da også nordjyderne at slå gæsternes opspil effektivt i stykker, mens de selv var mest farlige på dødbolde. Den første store chance tilfaldt hjemmeholdet. Caca fandt flot Prica på venstrekanten, men Mark Howard fik blokeret skuddet.

I front kæmpede Hannes Sigurdsson en hård kamp med et AaB-forsvar som markerede ham tæt, og samtidig fik han ikke meget at arbejde med fra den blå-gule midtbane. I en 1. halvleg hvor chancerne var begrænsede, var det dog AaB som kom tættest på målet - især viste Rade Prica sin farlighed uden at han dog formåede at bringe sit hold i front.

Mod forventning

10 minutter efter pausen satte trænerteamet Mads Jørgensen på banen i stedet for Henrik Kildentoft. Og Mads Jørgensen fik da også en hovedrolle, da det var hans aflevering til Martin Spelmann der bragte de blå-gule i front.

Dét skete netop som størstedelen af rekordpublikummet på Aalborg Stadion havde indstillet sig på at opgøret ville slutte 0-0. Martin Spelmann fik lov at løbe frit mod AaB-målet, og i stedet for aflevere gik han hele vejen og satte bolden ind bag Jimmy Nielsen. Årets første sejr i SAS Ligaen i Jylland så ud til at være blot fem minutter væk, men hvilke fem minutter.

Dramatisk afslutning

Først appellerede AaB'erne for straffespark efter en tackling fra Morten Rasmussen, der strøg til hjørnespark, hvilket dommer Claus Bo Larsen også endte med at dømme. Få minutter senere var det Mark Howard som tacklede, og her pegede Claus Bo Larsen på 11-meter-pletten. Rasmus Würtz omsatte effektivt muligheden til mål.

En sejr var dog stadig ikke nogen umulighed. Det viste David Williams, da han trykkede af fra distancen og ramte opstanderen. De knap 14.000 par øjne fulgte bolden hele vejen, og de fleste havde vel tildelt sejrsmålet til den unge australske angriber, men bolden strøg retur.