20. JUNI 2006 kl. 11:04
René Meulensteen ny cheftræner i Brøndby IF

Brøndby IF har i dag skrevet en tre-årig kontrakt med René Meulensteen der den 1. juli tiltræder som ny cheftræner i Brøndby IF.

Brøndby IF's nye cheftræner kommer fra en position som træner for den engelske Premier League-klub Manchester Uniteds reservehold, hvor han har været med til at udvikle fremtidens spillere til det engelske storhold.

- Jeg er utroligt glad for at det er lykkedes os at hente en kapacitet som Réne Meulensteen fra Manchester United. Han har solid erfaring med at udvikle unge spillere og føre dem frem til resultater på basis at positiv fremadrettet fodbold, hvilket har været kendetegnende for den succes Brøndby IF har oplevet de seneste 20 år, fortæller adm. direktør Per Bjerregaard.

René Meulensteen sætter sin signatur på kontrakten.

René Meulensteen sætter sin signatur på kontrakten.

Den 40-årige træner har papirerne i orden, således er han indehaver af både UEFA's A-trænerlicens og det hollandske fodboldforbunds TCI-licens. Som aktiv optrådte Meulensteen som midtbanespiller i hollandsk fodbold, men stoppede med at spille fodbold som 29-årig. Han fortsatte som træner for bl.a. Qatars ungdomslandshold og flere klubhold.

- Jeg har fået et fantastisk godt indtryk af Brøndby IF under forhandlingerne. Det er en klub der har skabt store resultater, og lige som Manchester United er det en klub med ambitioner. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet og føre den lærdom jeg har opbygget i samarbejde med Sir Alex Ferguson ud i livet her i Brøndby IF, udtaler den nyudnævnte Brøndbytræner, René Meulensteen.

Det nye trænerteam: Meulensteen og Siggaard.

Det nye trænerteam: Meulensteen og Siggaard.

Organisationen styrkes

René Meulensteen kommer til at samarbejde med Brøndby IF's nuværende ITU-træner og DBU-trænerinstruktør, Peder Siggaard der tiltræder som assistenttræner. Peder Siggaard er indehaver af DBU's A-trænerlicens og tidligere været cheftræner for Brøndby IF's kvindehold i Elitedivisionen og har endvidere undervist i idræt på Københavns Universitet.

I forbindelse med at de nye trænere tiltræder, oprettes stillingen som sportschef i Brøndby IF som den 1. juli tiltrædes af Anders Bjerregaard der fremover varetager kommunikationen mellem direktionens sportsligt ansvarlige og den sportslige sektor samt udfører en række sportsligt-administrative opgaver.

Ledelsen i Brøndby IF forventer ikke, at trænerskiftet vil få væsentlig indflydelse på virksomhedens resultatdannelse. Forventningerne til årets resultat er således fortsat 60-70 mio. kr. før skat.