1. SEPTEMBER 2005 kl. 13:13
Trond Andersen til Brøndby IF

Brøndby IF har indgået en 3-årig kontrakt med Trond Andersen, der hidtil har spillet i SAS Liga-klubben AaB. Den norske landsholdsspiller har her til eftermiddag bestået det obligatoriske lægetjek og skifter med øjeblikkelig virkning til de danske mestre og pokalvindere, hvor han tiltræder tids nok til at være spilleberettiget for Brøndby IF i de forestående UEFA Cup-kampe mod FC Zürich.

- Trond Andersen kan spille alle defensive pladser og er derfor en klar forstærkning af holdet, ikke blot i den nuværende skadesituation, men også fremadrettet, hvor han med sine 30 år, sine mange kampe for AaB og landsholdet, og sine år i Premier League vil kunne tilføre vores unge hold yderligere erfaring, fortæller adm. dir. Per Bjerregaard om købet af Trond Andersen.

- Jeg kan kun tilslutte mig til hvad Per har sagt. Vi har holdt øje med Trond gennem længere tid og da vi fik muligheden for at hente ham, slog vi til. Jeg er meget tilfreds med købet af Trond, som uden tvivl vil forstærke vores trup markant. Han er en meget alsidig og rutineret profil, der primært skal styrke truppen defensivt. Og så er han en spiller med store kvaliteter på dødbolde, udtaler cheftræner Michael Laudrup.

Trond Andersen træner for første gang med holdkammeraterne på mandag. Han overtager det ledige trøjenummer 23, som Kasper Lorentzen senest har spillet med.

Det er aftalt mellem klubberne, at transferbeløbet ikke offentliggøres. Aftalen giver ikke anledning til ændringer i Brøndby IF's forventninger til årsresultatet, der fortsat er 30-32 mio. kr. før skat.

Fakta: Trond Andersen

Født: 06.01.1975
Nationalitet: Norsk
Højde: 189 cm
Vægt: 75 kg
Landsholdskampe: 38
Tidligere klubber: Clausenengen, Molde, Wimbledon, AaB

Trond Andersen i selskab med cheftræner Michael Laudrup og assistenttræner John Faxe Jensen

Trond Andersen bydes velkommen af trænerteamet Laudrup og Faxe.