22. AUGUST 2005 kl. 11:35
Overskud og opjustering

Efter et positivt halvårsresultat med resultat før transfer og finansielle poster på 10,8 mio. kr. (2004: 13,7 mio. kr.) og et resultat før skat på 2,9 mio. kr. (2004: 4,6 mio. kr.) opjusteres forventningerne til et årsresultat på 30-32 mio. kr. før skat.

Faldet i halvårsresultatet i forhold til 2004 skal ses i lyset af, at overskuddet i 2004 hovedsaligt skyldtes entré- og tv-indtægter i forbindelse med Europa Cup-kampene mod FC Barcelona.

Selskabet er fortsat inde i en såvel sportslig som økonomisk positiv udvikling og kan igen fremvise en halvårsrapport med et positivt resultat samtidig med stor succes på den sportslige front, idet holdet har vundet "The Double" og nu er både Danmarksme-ster og Pokalvinder.

Det har siden Brøndby IF A/S' etablering i 1978 været kendetegnende for selskabet, at driften har været positiv før transferposter. Dette meget vigtige og sunde driftstegn for en dansk fodboldforretning er fortsat en realitet i Brøndby IF, hvor transferaktiviteterne i 1. halvår har været på -3,3 mio. kr.

Hovedpunkter i første halvår 2005

Økonomi

  • Selskabet havde i slutningen af 2004 afgivet bud på en majoritetsaktiepost i Bella Center A/S. Aktieposten blev i 1. kvartal 2005 afhændet til anden side.

  • Resultatet for perioden 1. januar 2005 til 30. juni 2005 blev et overskud på +2,9 mio. kr. Det tilsvarende resultat i samme periode 2004 var +4,6 mio. kr., hvilket dog stort set var betinget af entré- og TV-indtægter i forbindelse med Europa Cup-kampene mod FC Barcelona.

  • Resultatet før transfers og finansielle poster udgør +10,8 mio. kr. mod +13,7 mio. kr. i 2004.

  • Indtægterne udgør 68,6 mio. kr. mod 62,8 mio. kr. i 2004, hvilket udgør en stigning på 9,2 %.

  • Selskabet opjusterer og forventer et positivt årsresultat for 2005 på 30-32 mio. kr. før skat.

  • Selskabets bestyrelse har besluttet at omlægge den anvendte regnskabspraksis, således at selskabet fra og med 2005 aflægger årsrapport efter de internationale regnskabsstandarder (IFRS).

Sportsligt

  • Brøndby IF tegnede i februar en 3½ årig kontrakt med midtbanespilleren Mads Jørgensen, som vendte tilbage til klubben efter ophold i Ancona Calcio og Stabæk IF.

  • Efter en lidt nervøs start på foråret fandt holdet det gode spil fra efteråret frem, hvilket i første omgang resulterede i at holdet i en medrivende pokalfinale efter forlænget spilletid besejrede FC Midtjylland med 3-2 og dermed kunne kåres som pokalmestre 2004/2005 for femte gang i klubbens historie.

  • Efterfølgende spillede holdet en række flotte kampe, især på Brøndby Stadion, hvorefter holdet i sæsonens sidste kamp på hjemmebane kunne fejres som suveræne Danmarksmestre 2004/2005 med et forspring på 12 point til de nærmeste konkurrenter.

  • Efter sæsonens afslutning forstærkede Brøndby IF truppen med svenske Marcus Lantz fra Hansa Rostock samt Kim Christensen fra FC Twente.

Ekstra på brondby.com