Femte pokaltitel i hus

06.05.2005 10:24

Brøndby stod Kristi Himmelfartsdag øverst på skamlen i DBU's Landspokalturnering for femte gang i klubbens historie. Dermed er Brøndby den klub, der har hentet flest pokaltitler i tiden med betalt fodbold, altså siden 1978.

Tættest på kommer AGF og OB, der begge er blevet pokalmestre fire gange, mens både Lyngby og FC København har vundet pokalturneringen tre gange. For FCK?s vedkommende gælder det dog, at moderklubben B 1903 vandt pokalen to gange.

I Superligaens levetid er det også Brøndby IF, der står med flest guldmedaljer i pokalen. Fire af titlerne er nemlig hentet hjem til Brøndby siden Superligaens indførelse i 1991. Her ligger FCK og OB på tre titler og AGF på to.

Stemning på Brøndby Afsnittet

Spilerne blev mødt med en imponerende tifo fra Brøndbyholdets afsnit.

Daugaard bag vigtige mål

Ruben Bagger blev matchvinder for Brøndby, da han scorede det afgørende 3-2-mål i den forlængede spilletid. Dermed scorede den rutinerede angriber for anden gang i træk i pokalfinaler med Brøndby-deltagelse. Han nettede nemlig også til 2-0 mod FC Midtjylland i 2003.

Brøndbys målscorer Kim Daugaard, der scorede finalens flotteste mål til stillingen 2-2, vælger sine scoringer med omhu. Senest han scorede i Superligaen for Brøndby var 29. maj sidste år, da Brøndby slog AB med 2-1. Og der før kom han senest på måltavlen - i SAS Ligaen -mod Lyngbys amatører 16. maj 2002. Her lavede Daugaard målet til 1-0 i kampen, da gav Brøndby guld.

Kim Daugaard har netop udlignet til 2-2

Kim Daugaard lavede et af de sjældne mål i Brøndbytrøjen.

Anden udlænding som pokalfighter

Brøndby satte sig også på titlen som Årets Pokalfighter, der gik til en hårdt arbejdende Johan Elmander. Svenskeren blev den kun anden udlænding med den ærefulde titel gennem tiden. Den første var OB's Arek Onyszko, da han spillede i Viborg, som i 2000 slog AaB 1-0 i finalen. Elmander blev Brøndbys tredje pokalfighter med John "Faxe" Jensen i 1998 og Kaspar Dalgas i 2003 som de to første.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk