7. SEPTEMBER 2004 kl. 13:39
Svärd: Jeg vil gøre en forskel

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Jeg ser det som en stor chance for mig, og jeg vil kæmpe alt hvad jeg kan. Jeg skulle ikke bruge mange sekunder på at beslutte mig, da Brøndby spurgte på mig. Spillestilen passer rigtig godt til mig, så jeg vil helt sikkert spille min chance i Brøndby.

Sebastian Svärd trænede i går for første gang med de nye holdkammerater, hvoraf han i forvejen kendte en hel del fra diverse ungdomdslandshold. Efter en friweekend, hvor han bl.a. var i London for at ordne praktiske ting, er fokus nu udelukkende på Brøndby.

- Jeg har det rigtig godt med at spille i Brøndby. Det er en virkelig god klub, hvor der er en helt unik stemning. Både blandt spillerne og fans, men også stemningen på stadion er helt fantastisk. Man kan tydeligt mærke det med det samme når man træder ind på stadionet, forklarer Sebastian Svärd, der ser frem til at spille teknisk fodbold.

- I Brøndby vil man gerne have bolden, køre den rundt i egne rækker og spille flot. Det er lige mig!

Sebastian Svärd under en træning 

 Sebastian Svärd viser flot teknik under træningen.

Vil gøre en forskel

- Min ambition er helt klart at tilkæmpe mig en plads på holdet. Og lykkedes det, vil jeg gøre en forskel. Jeg vil ikke bare være der inde i midten, jeg vil prøve noget. Jeg vil ind og gøre en forskel, forsøge nogle forskellige ting og jeg vil meget gerne have bolden. Der skal ske noget og det tør jeg når jeg spiller.

Sebastian Svärd betegner sig selv som løbestærk, klog, rigtig god pasningsspiller, samt teknisk god med et godt skud. Sidstnævnte mangler blot at komme rigtig til udtryk.

- Jeg skal nok blive lidt bedre til at forsøge mig fra distancen. Jeg skal bruge det noget mere i kampene, men det tror jeg nu også kommer.

Selvom den atletisk byggede midtbanespiller blot har trænet et par gange med de nye holdkammerater, er indtrykket særdeles positivt, trods sommerens salg af flere offensive kræfter.

- Truppen er stærk, stærkere end man umiddelbart tror. På forhånd kendte jeg en del til de fleste spillere, og det ser lovende ud. Der er mange unge spillere, men det ser jeg kun som en fordel. Truppen er meget talentfuld, samtidig med at der er nogle gode rutinerede kræfter, siger han og fortsætter.

- Nu handler det for mig om at spille mig på holdet, for der er mange gode om pladsen. Jeg er fuldt koncentreret om den opgave, og så glæder jeg mig bare til jeg får debut i den blå-gule trøje. Jeg håber selvfølgelig på det allerede bliver mod AaB på søndag, slutter han med et glimt i øjet.

Sebastian Svärd under den fysiske træning

Sebastian Svärd fremhæver selv pasningerne som en spidskompetence.

Ekstra på brondby.com