31. AUGUST 2004 kl. 19:07
Brøndby IF lejer Sebastian Svärd

Brøndby IF har her til aften indgået aftale med den engelske Premier League-klub Arsenal FC om leje af den defensive midtbanespiller Sebastian Svärd. Lejeaftalen gælder til og med den 30. juni 2005.

U-21 landsholdsspilleren, der som blot 18-årig fik debut for Arsenal FC, var i foråret udlejet til Stoke i den engelske 1. division, hvor han spillede 14 kampe og scorede et mål. Sebastian Svärd er en teknisk stærk spiller, med et stort overblik.  Dygtig i defensiven med robuste tacklinger og meget sikker i pasningsspillet. Den centrale midtbanespiller han også spille højreback og i det centrale forsvar.

Hidtil er det blevet til 7 U-21 landskampe for 21-årige Sebastian Svärd, der for tiden befinder sig med det danske U-21 landshold i Helsingør, hvor holdet forbereder sig til fredagens U-21 landskamp mod Ukraine. Tidligere har Sebastian Svärd sågar trænet med det danske A-landshold, da han under dets træningslejr forud for EM-slutrunden i Portugal, var indkaldt til træningssamlingen i Vedbæk.

Sværd, Laudrup og Bjerregaard

Sebastian Svärd bydes velkommen.

- Jeg føler mig utrolig smigret over Brøndbys henvendelse. Jeg kender i forvejen en hel del af de unge fra U-21 landsholdet, Kahlenberg, Kamper og Lorentzen for at nævne nogle. Jeg glæder mig utrolig meget til at træne under Michael Laudrup og John "Faxe" Jensen, der er en utrolig spændende trænerduo, som jeg forventer mig meget af. Nu har jeg været talent i flere årog det er nu jeg skal vise noget. Den mulighed får jeg i Brøndby og det er den helt rette vej for en ung spiller som mig, udtaler en lykkelig Sebastian Svärd og fortsætter.

- Spillestilen i Brøndby passer mig godt. Jeg befinder mig bedst på den defensive midtbane, hvor jeg forsøger at spille som mit idol Patrick Viera, som jeg hidtil har stået i skyggen af i Arsenal. Bl.a. forsøger jeg at se så mange videoer med ham som muligt, så jeg kan lære af den måde han spiller. Det glæder jeg mig til at vise for Brøndby og de fantastiske fans, slutter Sebastian Svärd der forventes at starte træningen i Brøndby på mandag.

Sebastian Svärd får trøjenummer 6.

Fakta

Sebastian Svärd
Født: 15/1 1983
Tidligere klubber: FC København, Arsenal, F.C. København (leje), Stoke (leje)
U-21 landskampe: 7