2019/20

Da sæsonen 2019/20 i 3F Superligaen blev sparket i gang med en sejr på 3-0 på Brøndby Stadion over gæsterne fra Silkeborg IF, var det med et nyt ansigt på trænerbænken. Frisk fra et flot U21-EM med Danmark var nemlig kommet Niels Frederiksen.

Sammen med den også nye fodbolddirektør, i skikkelse af Carsten V. Jensen, skulle de rette fokus mod et større brug af og flere spilleminutter til talenterne fra Brøndby Masterclass. De talenter skulle læne sig op ad rutinerede spillere som Dominik Kaiser, Kamil Wilczek og Hany Mukhtar og den senere tilkomne Andreas Maxsø.

Sejren i sæsondebuten mod Silkeborg IF blev fulgt op med en uafgjort på udebane i Randers, hvorefter OB blev besejret på hjemmebane – blandt andet på en scoring fra Masterclass-talentet Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm. Og netop Lindstrøm skulle blive det helt store samtaleemne, da Lechia Gdansk blev sendt ud af den europæiske kvalifikation med et nederlag på 4-1 på Brøndby Stadion, hvor Lindstrøm scorede til henholdsvis 3-1 og 4-1.

Den gode start på sæsonen skulle dog få lidt grus i maskineriet, da AC Horsens vandt 2-1 på Brøndby Stadion, og SC Braga derefter gjorde det samme med cifrene 4-2. Det indledte et par uger på en rutchebanetur, hvor det blev til et exit i Europa, men også til sejre over Hobro IK og AaB, inden AGF og FC Midtjylland sendte os fra kamp uden point.

Sådan fortsatte det frem til runde 12, hvor sæsonens første Derby ventede. Det blev en markant dag for Brøndby-holdet, der vandt en flot og meget fortjent sejr på 3-1 skabt på baggrund af et systemskifte til 3-5-2. Det skulle vise sig at være en god beslutning fra Niels Frederiksen og hans stab, for efterfølgende blev vi til et hold, der var svære at skabe chancer mod.

Resten af efteråret bød stadig på en omgang blandede præstationer og desværre også et pokalexit efter et nederlag til SønderjyskE, der som bekendt endte med at vinde pokalturneringen denne sæson.

I vinterens transfervindue blev der solgt flere profiler fra Brøndby-mandskabet, og da sæsonen gik ind i forårets kampe, var det uden Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, der ellers havde scoret 28 mål tilsammen i løbet af efteråret.

Nu skulle Masterclass-talenterne for alvor i ilden, og på vinterens træningslejr i Portugal fik Niels Frederiksen og holdet arbejdet godt og hårdt, så alle var klar på opgaverne i foråret.

Andreas Maxsø overtog anførerbindet, og spillere som Morten Frendrup, Anis Slimane, Jesper Lindstrøm, Andreas Bruus, Anton Skipper og Peter Bjur kæmpede nu for alvor med om mange spilleminutter.

Da forårssæsonen startede på udebane mod OB, var der fem Masterclass-spillere, der kunne gå fra banen med tre point efter en sejr på 2-0.

Flere flotte præstationer fra de unge spillere ventede, og trods et par spille- og resultatmæssige udfald undervejs, fik vi kvalificeret os til Mesterskabsspillet for fjerde gang af fire mulige.

Her skulle det vise sig, at der for alvor var kommet bund i det nu væsentlig yngre Brøndby-hold, for i de ti kampe blev det blot til to nederlag – begge mod AaB – og kun fem indkasserede mål med Mesterskabsspillets næstyngste trup. Præstationen, som Carsten V. Jensen godkendte, rakte til en fjerdeplads og lovende fremtid for talenterne i gult og blåt.