artikel

22. MAJ 2020 kl. 11:00
Hvordan går det hos...Cambridge Danmark

I en tid, som alle i samfundet er berørt af, har de fleste skullet omstille sig til en forandret hverdag. Vi sætter nogle af vores partnere i stævne for at høre lidt om, hvordan de håndtere situationen, som forretning og som mennesker.

Serien hedder "Hvordan går det hos...." og i dag spørger vi Henning Brix, direktør i Cambridge Danmark og han fortæller:  

Det har været en speciel tid for min forretning, vores konsulenter og selvfølgelig vores klienter.

Alle konsultationer er gået fra fysisk fremmøde til online, hvilket jo er noget helt andet, særligt i vores branche, hvor bl.a. kropsmålinger er en del af oplevelsen.

Vi har alle omstillet os og fået det til at lykkedes.

Men i denne periode har jeg også brugt tid, på at skabe endnu mere værdi i mit partnerskab med Brøndby IF

Jeg har brugt klubbens tilbud til alle os partnere, om at tilbyde et særligt ”KØB GULT” tilbud til alle i det blågule fællesskab, hvilket har tilført min forretning en håndfuld kunder/leads – herudover har jeg forsøgt at henvise til mine ”med-partneres” tilbud på sitet, ud til mit eget netværk.

Netværket har jeg også selv brugt – bl.a. til at få serviceret mine biler, så jeg har virkelig mærket det sammenhold, som der eksisterer i klubben på tætteste hold.

Vores virksomhed arbejder med mennesker, livsstilsrejser/vægttab og dem er der som nævnt kommet flere af i denne tid – så jeg står lige nu overfor en øvelse, hvor jeg skal bruge endnu flere Cambridge konsulenter, så det kommer min tid til at gå med, så sidder du med et ønske om nye udfordringer i livet, så kig forbi: https://cambridgedanmark.dk/bliv-konsulent/

Det har været alt i alt været en speciel tid, men jeg har lært meget af den – særligt hvor vigtigt at fællesskab og netværk er.