artikel

22. APRIL 2020 kl. 08:25
Hvordan går det hos....Collectia A/S

I en tid, som alle i samfundet er berørt af, har de fleste skullet omstille sig til en forandret hverdag. Vi sætter nogle af vores partnere i stævne for at høre lidt om, hvordan de håndtere situationen, som forretning og som mennesker.

Serien hedder "Hvordan går det hos...." og i dag spørger vi Jesper Winther, salgsdirektør hos Collectia A/S og han fortæller: 

"Hos Collectia mærker vi, at dårlige betalere ikke havde den store fokus i starten af krisen, hvor vores samarbejdspartnere var meget optaget af at få organiseret medarbejdere, hjemmearbejdspladser, IT-systemer mv. Men vores forventning er, at når vi kommer over på den anden side af krisen, og flere kommer tilbage, så vil  ”tab på debitorer” igen bliver et fokusområde, og hvor vi har mulighed for at hjælpe vores kunder med at få deres penge hjem på en god og ordentlig måde. Så vi savner at komme ud og tale med vores samarbejdspartnere og potentielle kunder, og vise dem,  hvordan vi som en IT virksomhed med speciale i inddrivelse gør det anderledes end vores kolleger i branchen. Fortælle og vise vores kunder, at vi behandler deres kunder med respekt, forståelse og empati – både før, under og efter Coronakrisen – og det er den enkeltes betalingsevne som er vores udgangspunkt. Arbejdsmæssigt er det også anderledes – vi er tit ude hos vores samarbejdspartnere – men i denne tid foregår meget via videokald og telefonen. Så personligt taler jeg nok mere i telefon end tidligere – og det er den vej jeg forsøger at vedligeholde mit netværk. Videoopkald er fint og effektivt, men jeg savner også den personlige kontakt"

Collectia har været partner i klubben i nogle år nu, og du kan se mere om, hvem de er, via deres introfilm her: