artikel

5. JANUAR 2017 kl. 13:30
Bravida øger engagementet i Brøndby IF: Vi er en del af det herude

Gennem mere end 25 år har installations- og servicevirksomheden Bravida Danmark været sponsor og partner i Brøndby IF. Nu øger den danske afdeling af Nordens største installations- og servicevirksomhed sit engagement i Brøndby IF og bliver Euro Partner.

- Vi ligger jo i kommunen og synes ligesom, vi er en del af tingene herude, så vi vil gerne løfte vores partneraftale i Brøndby IF, fortæller Søren Raun Frahm, der er direktør i Region Øst i Bravida.

- Vi vil gerne have endnu bedre synlighed i Brøndby og omegn, så det er derfor, vi har valgt at øge vores sponsorat og partnerskab i Brøndby IF.

- Helt banalt får vi også nogle medarbejderfordele, for det, vi køber os ind i med en partneraftale i Brøndby IF, er også med til at give vores medarbejdere nogle muligheder for gode oplevelser. Der er stor interesse omkring billetter til Brøndby Stadion. Så de to grunde er helt præcis: Synlighed udadtil og personale- og kundepleje indadtil, understreger Søren Raun Frahm.

Han håber dog også på en anden effekt af den nye og større aftale med Brøndby IF.

- Vi er meget tilfredse med vores hidtidige partnerskab, hvor vi har kunnet mærke synligheden. Den vil vi gerne øge nu – også gerne på tv, fordi vi mangler medarbejdere. 

- Vi vil gerne hente arbejdskraft og ansatte blandt Brøndby IF’s fans, for det er da optimalt, hvis vi kan få ansatte, som vi også kan dele nogle interesser med uden for arbejdstiden. 

- Holdningen med, at vi er et fællesskab, passer også ind i håndværkerbranchen – og det fællesskab vil vi gerne flette sammen med Brøndby IF, understreger Søren Raun Frahm.

Brøndby IF’s administrerende direktør, Jesper Jørgensen, er glad for den nye aftale med Bravida Danmark.

- Det betyder meget for os, at vores eksisterende partnere er tilfredse i partnerskabet med Brøndby IF, og det er Bravida Danmark i en sådan grad, at de har valgt at træde op blandt de største partnere herude.

- Det understreger endnu en gang, at strategi 6.4 har givet os endnu et skub i den rigtige retning, for her er tilfredshed i partnerskaberne et af vores pejlemærker, siger Jesper Jørgensen.