U17 sikrede ekstra point efter straffesparkskonkurrence i Derby

23.04.2024 11:21

Vores U17-mandskab fra Brøndby Masterclass havde i weekenden besøg af FC København til et U17-Derby på Vestegnen.

Der faldt fire scoringer i kampen fordelt ligeligt på de to halvlege. I første halvleg kunne U17-talenterne bringe sig i front indenfor det første kvarter på mål af Viggo Poulsen, mens Oliver Lauritsen udbyggede kort efter. Selvom der var muligheder for flere blågule scoringer, kom der ikke mere i første halvleg, og U17-spillerne gik således til pause med en 2-0-føring.

I anden halvleg fik gæsterne udlignet føringen med to scoringer inden for kort tid i den sidste halvdel af halvlegen, og da der ikke faldt flere mål i opgøret, måtte de to mandskaber ud i en straffesparkskonkurrence.

Den straffesparkskonkurrence trak vores U17-talenter fra Brøndby Masterclass sig sejrrigt ud af og kunne således sikre ekstra pointet i kampen. De gik således fra banen med to point til stillingen i U17-Ligaen.

Cheftræner Viktor Kynde fortæller om Derbyet.

- Vi var bedst, synes jeg. I første halvleg især, hvor vi var rigtigt gode, både med og uden bolden, og i omstillingerne. En rigtig flot første halvleg, og vi snakkede egentlig om, at vi skulle lukke kampen. Drengene gjorde, hvad de kunne, og fik også mulighederne, men vi får ikke scoret til 3-0.

- Vi kommer ud til anden halvleg og har egentlig også her mulighederne for at lukke kampen, blandt andet et spark på overliggeren, men så scorer FCK. De får gjort det vanskeligere for os, så det er ikke en lige så flot anden halvleg, og så tror jeg, at det er en naturlighed i spillet, at der forplanter sig noget initiativ hos dem og noget usikkerhed hos os, og så scorer de igen på et langskud. Det var to flotte mål, fortæller cheftræneren. 

- Der var så en periode på 25 minutter, hvor vi har svært ved at sætte spillet, men vi er gode uden bolden hele kampen i gennem. Vi kan også se på dataen efter kampen, at det er en kamp, vi skal vinde.

- Drengene var virkelig skuffede, og vi var virkelig skuffede. Vi syntes, vi skulle have vundet. Set over hele kampen synes vi, at det er en kamp, vi skal vinde, og derfor var det klart en skuffet gruppe. Der var ikke smil og glæde over straffesparkskonkurrencen, der var skuffelse over, at vi ikke tog de tre point, fortæller Viktor Kynde.

Brøndby IF - FC København 2-2 (s. 6-5)
1-0 Viggo Poulsen
2-0 Oliver Lauritsen
2-1
2-2

Se highlights fra kampen her.

Startopstilling:
Mamadou Jalloh
Noah Kirkegaard
Rasmus Lynder
Oliver Wettergren
Jacob Ambæk
Viggo Poulsen
Oliver Lauritsen
Jakob Wissmann
Danial Riaz
Mathias Andersen
André Escobar

Bænken:
Pelle Hoakstra
Casper Svart
Sander Larsen
Ali Al-Najar
Alfred Klamer
Alexander Bejer-Andersen

U15-sejr i målrigt Derby
Vores U15-mandskab fra Brøndby Masterclass spillede ligeledes Derby i weekenden, hvor de var en tur inde på Frederiksberg for at byde FC Københavns ditto op til dans.

Det blev en målrig affære, hvor vores blågule talenter kom foran med 3-0 efter en halv times spil på mål af hhv. Malthe Mortensen, Elias Broberg og Phlip Dewachter. 

Københavnerne fik dog reduceret med to scoringer inden pausen, og kort efter pausen fik de også udlignet til 3-3, men så tog vores U15-talenter over igen med endnu tre scoringer af hhv. Ekene Chukwuani, Elias Broberg og August Halstrøm. 

FC København - Brøndby IF 3-6 
0-1 Malthe Mortensen
0-2 Elias Broberg
0-3 Philip Dewachter
1-3
2-3
3-3
3-4 Ekene Chukwuani
3-5 Elias Broberg
3-6 August Halstrøm

Se highlights fra kampen her

Startopstilling:
Willads Tuxen
Mohamad Aliko
Elias Broberg
Jonas Gretlund
Tahir Cevher
Philip Dewachter
Malthe Mortensen
Mathias Schou
Elias Hansen
Raphael Pedersen
Ekene Chukwuani

Bænken: 
Tobias Heilbuth
August Halstrøm
Willum Storm
Christian Nielsen