Menno van Dam inden U19-Derby: Skal kæmpe for hver meter

01.05.2024 08:11

I aften spilles der et U19-brag på Bane 2 i Brøndby, når FC København kommer på besøg til et U19-Derby med kampstart kl. 19:00.

Cheftræner Menno van Dam ser frem til Derbyet på hjemmebane, som han regner med bliver en kamp på topniveau.

- Der resterer fem kampe i sæsonen, og vi har det i vores egne hænder, så det her er en virkelig stor kamp. Ikke kun for stillingen, men også for spillerne på banen. Jeg tror, at det bliver top spil på banen, og jeg håber, at det bliver på samme niveau som kampen i København, fortæller cheftræneren.

- De skal bringe vores værdier fra fællesskabet ind i kampen. Kæmp som et hold, vis hvor stolt du er over at være Brøndby-spiller, vis hvor stolt du er over den position, vi har lige nu og kæmp for hver meter. Hvis vi gør det med mere intensitet og kvalitet end FC København, så er jeg en virkelig glad cheftræner, fortæller Menno van Dam.

Med de seneste resultater i U19-Ligaen, kan vores U19-mandskab fra Brøndby Masterclass selv afgøre, om U19-mesterskabet skal havne i Brøndby. Er stort step på vejen vil være en sejr over FC København onsdag aften.

Specielt muligheden for europæisk fodbold tiltaler cheftræner Menno van Dam, som generelt er meget glad for klubbens sportslige udvikling i øjeblikket.

- Selvfølgelig ville det være fedt at vinde ligaen, for det betyder også, at vi skal spille europæisk med vores U19-hold. Det kan hjælpe på spillerudviklingen. Men jeg mener lige nu, at hvis du har et Brøndby-hjerte, kan du være stolt. Førsteholdet er et godt sted og på vej til muligvis at blive mestre, U19 er på vej og har det i egne hænder og U15 har mesterskabet i egne hænder, så på den måde mener jeg, at klubben er tilbage helt i toppen af dansk fodbold, og det kan vi være stolte af, fortæller Menno van Dam.

Se hele optaktsinterviewet med cheftræner Menno van Dam på Brøndby TV.

Stream U19-Derbyet på Brøndby TV
Opgøret kan streames direkte med abonnement på Brøndby TV+.

Stream kampen på Brøndby TV.