Brøndby IF opjusterer forventningerne til årets resultat

22.11.2017 08:57

Brøndby IF indtager p.t. førstepladsen i Alka Superligaen, og de gode resultater på banen smitter af på dagens tredjekvartalsregnskab, som netop er offentliggjort. 

Brøndby IF opjusterer forventningerne til årets resultat før skat til et underskud i niveauet 22 – 26 mio. kr., hvor der tidligere var forventet et underskud i niveauet 24 – 32 mio. kr. 

Opjusteringen sker på baggrund af fremdrift på tværs af basisforretningen. Resultatet af transferaktiviteter i årets første ni måneder er lavere end sidste år, hvilket sker på baggrund af, at man som klub i sommerens transfervindue valgte at undlade at realisere mulige transferindtægter ud fra en betragtning om, at klubbens stærke kommercielle og sportslige momentum bedst fastholdes og øges herved. Det ændrer dog ikke ved, at Brøndby IF fastholder sin forventning til senest i 2019 at ville opnå et positivt resultat. 

Administrerende direktør Jesper Jørgensen fortæller om opjusteringen.

- Vi opjusterer forventningerne til årets resultat, da vi i årets første ni måneder har haft en tilfredsstillende fremdrift i vores basisforretning, hvor vi blandt andet har lykkedes med at øge omsætningen og reducere vores personaleomkostninger sammenlignet med samme periode sidste år. Vi har nu arbejdet i halvandet år med strategi 6.4 som styringsværktøj for hele organisationen, og det er derfor tilfredsstillende at se basisforretningen vokse og mærke den opbakning, vi som klub har.

Samlet set er resultatet før transferaktiviteter på minus 11,1 mio. kr., en forbedring på hele 44,4% i forhold til samme periode sidste år (minus 19,9 mio. kr. i perioden 1. januar til 30. september 2016).

Læs hele regnskabet her.

Fremgang i alle sponsorkategorier
På partner- og sponsorsiden oplever Brøndby IF fremgang i alle kategorier, hvor indtægterne i årets første tre kvartaler er steget med hele 24,9 % til 37,1 mio. kr. sammenlignet med 29,7 mio. kr. i perioden 1. januar til 30. september 2016. 

Med fremgang i alle sponsorkategorier er direktør Ole Palmå tilfreds.

- Vi har haft en markant kommerciel fremgang i årets første ni måneder, og vi oplever en fortsat stor interesse i at blive en del af fællesskabet. Vi har i dag over 300 sponsorer, som er alt fra store C20-virksomheder til mindre iværksættervirksomheder, der har det tilfælles, at de kan se strategisk værdi i at få del i den eksponering, som Brøndbys brand giver og ikke mindst være en del af vores stærke erhvervsnetværk af virksomheder, der udveksler viden og handler med hinanden. 

Salget af merchandise er i årets første ni måneder er steget til 9,9 mio. kr. hvilket er 12% bedre end samme periode sidste år. Det skyldes primært et bedre salg af den nye hjemmebanetrøje, som blev lanceret i sommeren 2017 i forhold til sidste sæsons hjemmebanetrøje. 

- Vores salg af tøj og trøjer er steget tilfredsstillende, ligesom vi har oplevet fremgang på vores entre- og TV-indtægter relateret til Alka Superligaen i årets første tre kvartaler. Så den fantastiske støtte vores spillere mærker på banen søndag efter søndag, mærker vi også i den kommercielle afdeling. 

Vi tager ikke noget for givet
Den nuværende sportslige fremgang giver som nævnt tilfredshed i den kommercielle afdeling, men det er ikke noget, der ændrer ved dagligdagen for direktøren.

- I strategi 6.4 gør vi det klart, at vi er en klub, der ønsker at vække begejstring med vores spil på banen og i samspillet med vores fans, og for øjeblikket lykkes vi med rigtig meget. Men vi mister ikke jordforbindelsen efter de seneste sejre og fortsætter målrettet arbejdet med at forbedre vores produkt og oplevelsen for såvel fans som partnere. 

Af øvrige nøgletal kan nævnes, at Brøndby IF på omkostningssiden i de første tre kvartaler har haft udgifter for 117,9 mio. kr., hvilket er en mindre stigning på 0,4 mio. kr,. der skyldes en stigning i eksterne omkostninger, mens der har været et fald i personaleomkostningerne. 

Resultatet af transferaktiviteter udgør et nettounderskud på 2,4 mio. kr. i årets første ni måneder. Tilbagegangen i resultatet af transferaktiviteter skyldes primært, at resultatet i 3. kvartal 2016 var positivt påvirket af salget af Riza Durmisi til Real Betis (overskud på 8,2 mio. kr. i perioden 1. januar til 30. september 2016), mens man i 2017 ikke foretog et salg på et tilsvarende niveau. 

Samlet set er resultatet før skat et underskud på 13,5 mio. kr. i de første ni måneder af 2017 mod -11,7 mio. kr. i perioden 1. januar til 30. september 2016.