Weekendens Masterclass-resultater

18.09.2017 15:32

Masterclass-talenterne har endnu en gang været i ilden i denne weekend. De to ældste årgange fra U19 og U17 kunne tage fra Vejle med sammenlagt et enkelt point, mens U15- og U13-holdet kunne glæde sig over to storsejre.

U19: Ukoncentreret kvarter kostede dyrt for de ældste talenter
Frederik Birks mandskab spillede i weekenden en turneringskamp for første gang siden den 26. august, da U19-holdet lørdag gæstede Vejle - en kamp, der endte 4-1 til det rødblusede hjemmehold. I de tre uger uden turneringskampe har der været fokus på den fysiske del af spillet samt spillet med bolden, forklarer cheftræneren.

- Vi har haft en del fokus på det fysiske aspekt af spillet. Nu har vi haft tre uger uden turneringskampe, hvor vi godt har kunnet tænke os at flytte den aerobe kapacitet (udholdenhed, red.), hvilket vi har gjort ved, at vi har givet den ekstra gas med nogle formelle løb i træningen. Det har forhåbentligt biddraget til at få flyttet den fysiske kapacitet til et højere niveau. Derudover har der været en del fokus på den del af spillet, hvor vi har bolden - særligt i forhold til hvordan vi får skabt chancer. 

På to personlige fejl måtte U19-talenterne gå til pause bagud 2-1 til Vejle BK, men på trods af dette var de første 45 minutter mod østjyderne en positiv oplevelse, og Frederik Birk var tilfreds med spillet - både med og uden bold.

- Det var tenderende til tragikomisk at gå til pausen. Jeg synes, at det er den bedste halvleg, vi har spillet i denne sæson. Vi havde bolden rigtig meget og bruger den fornuftigt. Vi får også skabt et par store chancer, og man kunne godt tillade sig at forlange, at vi skaber lidt mere, men vi er altdominerende med bolden. I den fase hvor vi taber bolden og generobrer den, ser vi også rigtig stærke ud. Genpresfasen var på et absolut topniveau, og på den front ser vi fine ud de første 45 minutter. 

Omvendt stod det til i anden halvleg for U19-holdet, hvor særligt det første kvarter blev afgørende for kampens udfald.

- Jeg er meget utilfreds med vores indsats i anden halvleg - særligt det første kvarter - hvor tingene bliver sat på plads med to omstillinger, der fører til mål. Den aggresitivitet, der gennemsyrede første halvleg, ser jeg ikke i anden halvleg, forklarer Frederik Birk og slutter:

- I det kvarter vi får tabt kampen på gulvet i anden halvleg, er jeg ikke tilfreds med mentaliteten, og der lever vi ikke op til det, vi skal stå for som hold og klub. 

U19-holdet skal på lørdag forsøge at revanchere nederlaget, når Silkeborg IF kommer på besøg.

U19: Vejle BK - Brøndby IF 4-1 (2-1)
0-1 Andreas Bruus
1-1
2-1
3-1
4-1

Startopstilling

Andreas Bruus - August Snorre Vitus Frandsen

Jesper Lindstrøm - Morten Frendrup - Filip Blazek - Ertugrul Teksen

Gregers Arndal-Laurtizen - Frederik Tønsberg - Anton Hendriksen - Christian Enemark

Casper Hauervig 

Bænken: Christian Johansen (Ind '60), Mads Eslund (Ind '76), Magnus Warming (Ind '65)

 

U17: Fra Vejle med et point
For anden weekend i træk spillede Frank Hjortebjergs U17-trup uafgjort, da lørdagens opgør mod Vejle BK sluttede 2-2. Ligesom sin trænerkollega Frederik Birk var Frank Hjortebjerg meget tilfreds med første halvleg, mens spillet haltede en smule i de sidste 40 minutter.  

- Jeg synes egentlig, at første halvleg er vores bedste halvleg i sæsonen. Vores presspil fungerer supergodt, og Vejle får ikke ro til noget som helst. Vi får sat nogle gode ting sammen på bolden, så vi var meget tydelige i forhold til vores udtryk og de principper, vi prøver at arbejde med.

- Anden halvleg får vi det lidt sværere. Vejle ændrer deres måde at gøre tingene på i første halvleg, og der er vi ikke dygtige nok til at holde fast i bolden og til at spille os fri af deres pres. Det gør, at vi bliver trykket lidt i den halvleg. 

Allerede på onsdag står U17-holdet overfor en ny opgave, når modstanderen hedder HB Køge, og cheftræneren har en klar plan for, hvad der skal arbejdes videre med.

- Vi skal arbejde videre med vores høje pres, så det bliver svært at spille for modstanderen. Så prøver vi at strukturere vores positioner lidt bedre og prøver at få nogle principper ind i drengene, så de bliver trygge ved at holde på bolden, selvom der er et hold, som presser dem højt, siger Frank Hjortebjerg.

U17: Vejle BK - Brøndby IF 2-2 (0-1)
0-1 Andreas Pyndt
1-1 
2-1
2-2 Emil Staugaard

Startopstilling

Muamer Brajanac

Roni Arabaci - Frederik Nørrestrand - Victor Sørensen

Laurits Brandt - Andreas Pyndt

Jacob Rasmussen - Emil Staugaard - Elias Gärtig - Mikkel Eslund

Tobias Juul

Bænken: Mathias Kvistgaarden (Ind '66), Frederik Valdbjørn (Ind '59), Alexander Petræus (Ind '66) 

 

Ny 4-0-sejr til U15-holdet
John Ranums U15-drenge kunne for anden weekend i streg gå fra banen med en 4-0-sejr i bagagen. I søndags gik det ud over B93, hvor det høje presspil blev for stor en mundfuld for modstanderholdet.

- Det er en af de kampe, hvor vi har været tydeligst i vores udtryk. I de første fem minutter skulle kampen lige sætte sig, og så fik vi virkelig godt fat og fik presset dem højt og aggressivt. To af vores mål bliver også lavet på, at spillerne forfølger presset og tænker fremad hele tiden. De får således generet målmanden og fortsætter deres pres.

Til cheftræner John Ramuns store glæde kunne han fra sidelinjen se, at det, som spillerne har arbejdet med på træningsbanen, viste sig mod B93.

- Vi har arbejdet lidt med at hæve deres bundniveau, hvor de førhen har toppræsteret mod de rigtig gode hold, og så kan de underpræstere mod hold, de skal vinde over. Det synes jeg, at spillerne er kommet godt efter, fortæller han og sætter et par ord på, hvordan de har arbejdet med at hæve bundniveauet.

- I træningen har vi sørget for, at der er høj intensitet i de løb, de tager, og at de er fokuserede i det, de laver. Man skal hele tiden tænke processen og ikke på modstanderne, og det prøver vi på at lære spillerne.

Der venter et tætpakket program forude for U15-talenterne, og på onsdag gælder det således Slagelse på udebane i pokalturneringen, mens FC København venter på søndag.

U15: B93 - Brøndby IF 0-4 (0-2)
0-1 Youcef Mokdad
0-2 Oliver Jeppe
0-3 Oliver Jeppe
0-4 Youcef Mokdad

Startopstilling

Oliver Lippert - Youcef Mokdad - Mihai Tudor

Oliver Jeppe - Salieu Brammen

Marinus Larsen

Alexander Vestergaard - Filip Andersen - Cornelius Allen - Louis Christoffersen

Lucas Ziegler

Bænken: Victor Vasques, Sami Orani, Felipe Strini

 

U13 besejrede Lyngby BK i målrigt opgør
Syv mål blev der scoret, da de yngste talenter fra U13 mødte Lyngby BK på udebane. Brøndby-holdet stod bag fem af målene og kunne således glæde sig over tredje turneringssejr i træk. Azad Corlus drenge har ikke tabt siden nederlaget til FC København den 19. august, og de fine resultater er et udtryk for, at spillerne er ved at vænne sig til 8 mandsfodbold. U13-drengene havde i sæsonopstarten således stor fokus på 11 mands grundet Brøndby Cup. 

Som træner prøver jeg at gøre prinicipperne nogenlunde de samme - hvad enten det er 8 mands eller 11 mands. På den måde bliver overgangen så let som mulig. Det vil sige, at det er nogenlunde samme måde, vi presser på, og nogenlunde samme måde vi spiller på, når vi har bolden. Det har de forstået, og det har de lært. 

Dette var også tydeligt i weekendens opgør, hvor de blåblusede værter fra Lyngby dog startede bedst, men derefter var Brøndby-dominansen til at tage og føle på.

- I de første fem minutter var Lyngby gode, og der presser de os højt og er dominerende. I de resterende 55 minutter er det os, der styrer det hele. Vi er rigtig gode med bolden, og så er vi blevet sindssygt dygtige i vores pres, der gør, at Lyngby slet ikke får tid til at sætte deres spil op. De får selvfølgelig nogle muligheder - det kan man ikke undgå - men jeg synes, at vi var dominerende i presset og med bolden. 

De yngste talenter skal forsøge at fortsætte de gode takter på lørdag, når de møder FC Nordsjælland på hjemmebane.

U13: Lyngby BK - Brøndby IF 2-5 (1-1)
0-1 Mathias Jensen
1-1
1-2 Diyar Avci
1-3 Benjamin Kold
1-4 Diyar Avci
1-5 Mathias Jensen
2-5

Startopstilling

Diyar Avci

Benjamin Kold - Carl-Emil Pedersen - Malek Bakhit

Mathias Jensen

Kian Sørensen - Mikkel Durlev 

Aksel Røntved

Bænken: Matteo Grosso, Benjamin Birkebæk, Arian Bonadi