Jesper Møller: Vi ønsker at investere i bedre sportslige og økonomiske rammer

30.08.2017 08:34

I de første 18 måneder af strategi 6.4 har Brøndby IF oplevet tilfredsstillende kommercielle og sportslige fremskridt. Det momentum ønsker vi at fortsætte, og derfor er der i dag foretaget en rettet kapitalforhøjelse, så vi kan fortsætte forbedringerne i rammevilkårene for klubben, den sportslige sektor, sponsorer og fans.

Bedre rammer for spillere, sponsorer og fans
Kapitalforhøjelsen sikrer Brøndby IF et provenu på 23,8 mio. kr. som er investeret i forbedringer til den samlede stadionoplevelse, samt i den sportslige sektor, blandt andet med forbedrede træningsfaciliteter for Alka Superliga-truppen.

- Mange Alka Superliga-klubber oplever faldende tilskuertal, men i den forgangne sæson har vi faktisk øget tilskuersnittet til vores kampe. Det sker blandt andet på baggrund af et sportsligt momentum, hvor vi på relativt kort tid har fået indført en tydelig spillestil, som vækker begejstring og er underholdende for vores sponsorer og fans. Vi ved, det kræver løbende investeringer i forholdene for vores sportslige sektor, vores sponsorer og vores fans, hvis vi skal fastholde og udbygge fremtidens tilskuerantal til vores kampe på Brøndby Stadion, siger bestyrelsesformand i Brøndby IF, Jesper Møller.

Sportsligt indtager Brøndby IF p.t. tredjepladsen i Alka Superligaen, og i sidste sæson opnåede man en andenplads i Alka Superligaen, hvilket gav adgang til kvalifikationskampe til Europa League.

- En af grundpillerne i strategi 6.4 er målet om at spille ligaens bedste presfodbold med et engagement og en energi, der forplanter sig til tribunerne, og gør det interessant at komme på stadion. Alexander Zorniger er rekrutteret til det formål og har i samråd med den sportslige ledelse sammensat en trup, der på relativt kort tid er lykkedes med at realisere dette. Vi kan se nogle klare og umiddelbare fordele ved at fortsætte investeringerne i den sportslige sektor, og derfor investeres der blandt andet i forbedrede træningsfaciliteter for Alka Superliga-truppen, forklarer Jesper Møller.

At spillestilen vækker begejstring på tribunen bekræfter antallet af solgte sæsonkort. Brøndby IF har netop slået rekorden for antal sæsonkortholdere, og man oplever således en historisk stor opbakning fra klubbens fans. Man har denne sommer også set en stigning på mere end 85 procent i solgte hjemmebanetrøjer sammenlignet med sidste sæson på samme tidspunkt sidste sæson, og sponsorindtægterne vokser ligeledes flot. 
 
- Vi har altid gået forrest på den danske fanscene, og vi har store ambitioner for fremtidens fanscene i Brøndby IF. Fællesskabet med vores fans er et væsentligt fundament i klubbens historie, og i strategi 6.4 ønsker vi, at Brøndby IF skal fastholde sin position som en af spydspidserne inden for fanengagement, men det kræver at vi løbende investerer i den samlede stadionoplevelse, og med denne kapitalforhøjelse kan vi fortsætte arbejdet med fremtidens rammer for sponsorer, og fans der besøger Brøndby Stadion, siger bestyrelsesformand i Brøndby IF, Jesper Møller.

Prioriterer klubbens langsigtede udvikling
Brøndby IF’s styrkede kommercielle og sportslige position har gjort det muligt at afvise transferbud på spillere som en strategisk beslutning for at bevare dette momentum. 

- Brøndby IF's bestyrelse har valgt at undlade at realisere mulige transferindtægter i sommerens transfervindue ud fra en betragtning om at det stærke kommercielle og sportslige momentum, som Brøndby IF til bestyrelsens glæde oplever nu og har oplevet siden lanceringen af strategi 6.4 i marts 2016, bedst fastholdes og øges herved. Det er bestyrelsens beslutning, at de ikke realiserede transferindtægter overføres til de kommende regnskabsår, hvilket betyder, at Brøndby IF fastholder sin forventning til senest i 2019 at ville opnå et positivt resultat, afslutter Jesper Møller.

Med et transferresultat der derfor forventes at blive realiseret ca. 18 mio. kr. dårligere end budgetteret, mens den øvrige del af forretningen forventes at forløbe bedre end forventet med ca. 5 mio. kr., så betyder det, at Brøndby IF justerer forventningerne til årets resultat for 2017 til et underskud før skat i niveauet 24 - 32 mio. kr., hvor der før var forventet et underskud før skat i niveauet 10 – 20 mio. kr.

Baggrund
Brøndby IF lancerede i foråret 2016 Strategi 6.4 med ambitionen om bringe klubben tilbage i toppen af dansk og nordisk fodbold. Strategien er delt i to perioder, der hver løber over fire år. I første strategiperiode er det målet at genopbygge klubben ved hvert år at kvalificere sig til mesterskabsslutspillet i Superligaen og ende årsregnskabet for 2019 med et plus på bundlinjen uden budgettering med deltagelse i Europæisk fodbold. I anden strategiperiode er det målet at profitere af det stærke fundament ved hvert år at deltage i mesterskabskampen med budgettering af deltagelse i europæiske kampe i hver sæson og frem mod regnskabet for 2023 forblive i økonomisk ligevægt.